Mai multă intimitate? Da, un perete din sticlă inteligentă vă delimitează spațiul interior

Must read

Ne-a atras atenția un apartament modern, cu detalii industriale realizat pentru un tânăr businessman de către arhitecții de la 33bY Architecture , care au ales un perete din sticlă inteligentă pentru a ”ascunde” un dormitor de ochii musafirilor.

Photo credits: Oleg Stelmah

Iată și schița apartamentului din Bucha, Ucraina, care arată ce formă atipică și neconvențională are acesta.

Principalul obectiv a fost de a-l transforma într-un apartament studio cu un dormitor și două băi. Pentru separarea spațiului, a fost folosit un perete din sticlă, care să creeze în același timp și un spațiu deschis. Structura de sticlă este realizată prin utilizarea unui sistem de „sticlă inteligentă”, care poate deveni o sticlă mată pentru a obține o mai mare intimitate sau transparentă pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă în interior.

perete din sticlă inteligentă
Paletele de culori folosite sunt pe nuanțe închise, cu o varietate de materiale, cu diferite structuri și suprafețe precum: cărămidă, piatră neagră africană naturală, onix, piele, cupru, lemn etc.

Photography by Oleg Stelmah

Intrând în apartament, primul lucru pe care îl observăm este peretele din piatră neagră, pe de o parte și suprafața neagră elemente de decor aurii pe cealaltă parte.

Camera de zi comunică cu bucătăria, o zonă de luat masa și un spațiu de lucru. Pentru a echilibra tonurile întunecate, a fost montat un panou de onix alb, cu iluminare incorporată, încadrată de margini de cupru. Panoul are efect noaptea și creează o atmosferă confortabilă – fiind punctul central al interiorului, văzut din toate spațiile principale ale apartamentului.

Photo credits: Oleg Stelmah

Neobișnuit pentru un dormitor, a fost introducerea unei căzi de sine stătătoare. Aceasta a fost dorința clientului, pentru ca, în timp ce face baie să se bucure de vederile orașului prin ferestrele panoramice. Pentru crearea sentimentului de intimitate în acest spațiu, trebuie doar să apese un buton, iar peretele din sticlă care separă spațiul devine absolut mat și nimic nu este vizibil prin el.

Photo credits: Oleg Stelmah

Una dintre principalele provocări a fost crearea unui spațiul pentru garderobă deși existau constrângeri de suprafață. Decizia arhitecților a fost să o facă mobilă. Așa că avem un dulap care se mișcă la un singur click al unui buton și se deschide altul care se află lângă perete.

perete din sticlă inteligentă
Photo credits: Oleg Stelmah

Designul băilor este  în stilul general al apartamentului. Culorile închise sunt combinate cu lumina. Sunt folosite multe detalii de cupru, chiar și la robinetele de apă. Articolele sanitare în culoare neagră sunt sunt accentuate de rafturile albastre pentru prosoape, cu lămpi led.

Vă invităm să vedeți video-ul de prezentare:

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read