Interpretare contemporană a unei case tradiționale din piatră, din Grecia

Must read

Trec anii și secolele, iar zidurile de piatră nu se demodează nici astăzi. Studioul grecesc Desypri & Misiaris Architecture a dezvăluit recent interpretarea lor contemporană a unei case tradiționale din piatră, de la malul mării din Peninsula Mani, Grecia.

Casa a fost construită recent, dar construcția zidurilor a folosit o tehnică cunoscută din acele vremuri. În toate celelalte privințe, aceasta este o vilă modernă luxoasă, dar în același timp confortabilă, cu un exterior minimalist și interioare calde de inspirație scandinave.

Ideea principală a proiectului a fost inspirată dintr-o trăsătură specială a formelor rezidențiale din Mani, care erau turnuri singuratice sau mici ansambluri rezidențiale care stau singure în peisajul accidentat din Mani și funcționând ca adăposturi sau puncte de observare. De departe, aceste turnuri construite din piatră apar ca un element în plus al pământului, ca niște izbucniri monolitice din sol, însă însăși existența lor înregistrează amprenta vieții turbulente din Mani pe acest peisaj remarcabil.

Ansamblul rezidential, format din doua case traditionale din piatra, este organizat în jurul a două turnuri, amplasate in parcela astfel incat sa permita si o amenajare dinamica a spatiilor exterioare si a intrarilor in locuinte, precum si pentru a defini spatii suplimentare precum zonele de parcare.

Casele-turn moderne sunt concepute pentru a fi în strânsă legătură cu peisajul natural – la fel ca și în cazul arhitecturii pentru casele tradiționale din piatră din Mani.

Minunata casă de vacanță!

Locație: Mani, Grecia
Suprafata: 240mp
Anul: 2021
Arhitecți: Ira Desypri, Aristeidis Misiaris
Design interior: Laboratorul de design interior
Iluminare: L+DG Light
Fotograf: Giorgios Sfakianakis

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read