Cum să îți amenajezi terasa ca o oază secretă de relaxare, umbrită inteligent

Must read

Petrecerea timpului în aer liber este benefică pentru sănătatea noastră fizică și mentală, ceea ce duce la un somn mai bun, o stimă de sine mai ridicată și o concentrare îmbunătățită. Vrei să îți îmbunătățești spațiul exterior astfel încât să devină oaza ta secretă de relaxare? Indiferent de dimensiune, terasa ta poate deveni un sanctuar umbrit sub o copertină sau pergolă, motorizate inteligent. 

Ți-am pregătit câteva sfaturi!

În primul rând – Cum îți vei folosi spațiul exterior?

Îți petreci majoritatea serilor de vară având prieteni și familia la cină, băuturi și conversații? Sau îți petreci după-amiezile de vară jucându-te cu copiii și vânând insecte? Poate că îți place să stai afară, să admiri terasa sau grădina și să te relaxezi.

Modul în care vei folosi spațiul este esențial pentru a proiecta o oază în care vei dori să-ți petreci timpul și să fie plăcut și confortabil aranjat.

În al doilea rând – Cum este spațiul tău?

Ia în considerare dimensiunea spațiului tău exterior, cum este mediul (vânt, expunerea la soare etc.) și bugetul. Dacă spațiul tău în aer liber este situat la înalțime, dacă ai condiții foarte umede, sau poate ai o terasă sau un balcon, dar nu ai umbră – atunci ia în calcul o copertină retractabilă pentru a adăuga umbră după cum este necesar. Copertinele pot fi strânse în siguranță atunci când vine vremea rea, astfel încât sunt ideale pentru orice climat.

În al treilea rând – știi ce sisteme de umbrire pentru terasă să alegi?

Îți dăm mai multe detalii despre diferitele tipuri de structuri de umbrire pentru terase, inclusiv copertine motorizate și pergole inteligente, pe care le poți instala în exterior și care este potrivită pentru nevoile și spațiul tău.

Pergolă sau copertină motorizate inteligent?

Ce este o pergolă? O pergolă este o structură de sine stătătoare, constând de obicei din stâlpi paraleli care susțin un acoperiș deschis. Ele pot fi pătrate sau dreptunghiulare și oferă umbră parțială celor care stau dedesubt.

Cei de la Somfy motorizează lamelele pergolelor pentru gestionare automatizată, din telecomandă sau smartphone. Astfel ai flexibilitate și confort maxim în orice moment al anului. Când este înnorat sau seara, deschizi lamelele pergolei pentru mai multă briză, iar când este prânz, le închizi pentru umbră completă și mediu răcoros. O pergolă inteligentă înseamnă că profiți la maximum de spațiul tău exterior. Pergolele sunt foarte flexibile – poți construi una într-o curte deschisă sau chiar deasupra unui balcon.

Ce este o copertină? O copertină este, prin definiție, o pânză sau un material impermeabil întins pe un cadru și folosit pentru a ține soarele sau ploaia departe de o fereastră, intrare sau deck. Pentru a fi utile, copertinele de terasă sunt motorizate, astfel încât să poată fi închise cu ușurință în caz de vreme rea sau când nu sunt folosite.

Somfy produce motoare pentru copertine, precum și senzori de vânt, ploaie sau soare, care detectează automat când copertina ar trebui să fie strânsă din cauza vântului puternic sau extinsă din cauza căldurii mari de la soare.

Credem că o copertină este completarea perfectă pentru orice spațiu de terasă care nu are nici un fel de umbră.

Indiferent de opțiunea de umbrire în aer liber pe care o alegi, motorizările  de la Somfy pot fi gestionate cu ajutorul telecomenzilor, întrerupătoarelor de perete, de pe smartphone și chiar controlate vocal prin intermediul asistenților vocali: Alexa, Google sau Siri.

Pentru controlul inteligent al  pergolei sau a copertinei automatizate alege o unitate de comandă smart – TaHoma switch. Astfel, întregul sistem de umbrire pentru terasă poate fi acționat automat sau programat să se activeze singur pe baza preferințelor tale, a unor scenarii prestabilite din aplicație și a condițiilor de mediu. Un exemplu de scenariu poate fi ca pergola sau copertina ta să ”răcească” terasa înainte de a te întoarce acasă sau de a te așeza să te relaxezi. Sau în caz de vreme rea, vei putea să verifici dacă echipamentul tău smart este deschis sau închis, de oriunde te-ai afla.

Înainte să iei orice decizie îți recomandăm să citești și despre ”7 soluții de umbrire pentru terase” pe care prietenii de la Somfy le propun.

În link-ul de mai jos detalii:

https://www.somfy.ro/blog/articol//umbrire-terasa

Odată ce ai elementele de bază ale unei zone de relaxare și puțină umbră, ești gata să te apuci și de design.

Zona de relaxare de sub copertina sau pergola ta ar trebui să fie locul în care te strângi la povești cu cei dragi. Umple această zonă cu tipul de scaune pe care îl preferi – pentru cine și prânzuri lungi vei dori o masă și scaune; pentru relaxare, alege șezlonguri. Dacă ai o suprafață mare, ia în considerare atât un loc de luat masa, dar și un loc de lounge cu diferite covoare pentru exterior. Pentru pasionații de gătit gândește și o bucătărie exterioară, care poate însemna un grătar, o plită și o chiuvetă pentru a te ajuta să pregătești și să servești mâncarea afară. 

Adaugă mobilier

Alege mobilier de exterior care se potrivește gusturilor și bugetului tău. Dacă vrei să economisești, alege obiecte de la târguri vintage  sau fii cu ochii pe reduceri. Adaugă covoare și perne pentru a menține spațiul confortabil. Pentru o viață lungă, asigură-te că ai luat produse dedicate pentru exterior sau protejează-le în caz de vreme rea și atunci când nu sunt folosite.

Zona verde asigură că oaza ta de relaxare are și puțin verde! Adaugă plante în ghiveci sau înconjoară terasa cu jardiniere. Dacă oaza ta în aer liber este în plin soare, asigură-te că alegi plante care pot tolera asta; în caz contrar, pune plantele la umbră. Iar ca să fie fun, cultivă ierburi precum busuioc, cimbru, pătrunjel, mentă și folosește-le în băuturi sau la gătit. Pentru intimitatea zonei de relaxare alege arbuști sau garduri vii în ghiveci.

Iar dacă vrei să lucrezi sau să faci yoga pe terasă, sub copertina sau pergola ta asigură-te că iei în considerare un loc pentru asta în designul terasei.

Lucrurile care fac cu adevărat o oază în aer liber să strălucească sunt luminile, apa și elementele de foc. De asemenea, poți conecta iluminatul de exterior la o priză inteligentă, astfel încât să îl poți porni și opri prin comenzi vocale, la fel cum poți face cu copertina sau pergola motorizată inteligentă Somfy.

terasa

Dacă ai un balcon sau o terasă mică, poți alege un șemineu cu bioetanol, mobil, pe care îl amplasezi oriunde, la fel și o mică fântână cu apă care va bloca zgomotul orașului și vei putea obține relaxarea pe care o meriți.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru a-ți proiecta spațiul exterior perfect, sperăm că vei petrece mai mult timp în aer liber în această vară și te vei bucura de tot ceea ce are natura de oferit. 

Iar dacă ești pregătit să îți instalezi o copertă sau chiar o pergolă motorizată inteligent, consultanții Somfy sunt disponibili să îți ofere toate informațiile, găsești contactul lor aici.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read