Amenajare contemporană cu influențe scandinave într-o casă din București

Must read

Amenajare contemporana cu influente scandinave pentru o casa din Bucuresti, in care proprietarii si-au dorit culori deschise si materiale naturale, dar in care sa se regaseasca si doua culori de accent: turcoazul si galbenul.

Provocarea a fost sa indeplinim toate nevoile lor si sa cream un interior armonios incadrandu-ne intr-un buget nu tocmai generos, de aproximativ 30 000 de euro. Am stiut inca de la inceput ca vom pune accent pe amenajarea livingului, fiind incaperea cea mai generoasa din locuinta, dar si cea in care beneficiarii urmau sa isi petreaca cel mai mult timp. Am inceput sa construim amenajarea cu peretele din spatele canapelei, un perete lung de 5.5 m, care ar fi putut sa arate sec daca nu decideam sa ii acordam o atentie deosebita – Truță Daniela, ARHITECT DE INTERIOR | NEXT INTERIOR       

Astfel, am ales sa il marcam cu o serie de placari, care sa difere ca textura si culoare pentru a adauga interes vizual. Am ales sa marcam zona mai coborata a plafonului cu o serie de riflaje cu aspect de lemn, apoi am continuat cu o placare simpla cu aspect de lemn pe care am pozitionat o placare in forma de cerc, alba, iluminata pe spate cu banda LED, dimabila, care poate tine loc de lampadar (avand in vedere ca un lampadar obisnuit sigur nu ar fi facut casa buna cu cele 2 pisici, destul de nazdravane). Mai departe am continuat cu o serie de riflaje albe pentru a delimita zona canapelei de cea de dining, dupa care urmează mobilier de depozitare, aferent zonei de dining, care are atat o zona inchisa cu usa cat si o zona de biblioteca, cu polite deschise, in care am incadrat si aerul conditionat – completează Truță Daniela.

O casa din Bucuresti in care mobilierul din bucatarie a fost realizat pe comanda, din MDF vopsit alb, cu manere frezate. Arhitectii au optat pentru contrablat cu aspect de lemn, la fel ca blatul. Au ales o bucatarie in forma de “L”, unde pe latura secundara se gaseste o coloana in care sunt incastrate la inaltime cuptorul si cuptorul cu microunde, iar in continuare, la fereastra, un mic loc de luat masa, pentru zilele in care nu vrei sa pui masa in living.

Tot la parter exista si o incepere destinata biroului pentru ca ambii beneficiari lucreaza de acasa. Birourile sunt pozitionate la geam pentru a maximiza iluminatul natural.

La etaj se afla dormitorul matrimonial, o incapere ingusta si lunga, efect contracarat cu vopsea deocrativa turcoaz pe peretele din spatele patului. Tot forma incaperii a obligat la amplasarea dulapului de haine vizazi de pat.

Tot la etaj se mai gasesc doua incaperi, una care a fost pastrata pentru momentul in care cuplul va avea un copil si pe care nu au amenajat-o, iar cealalta a fost amenajata pentru a acomoda un dressing si un dormitor de oaspeti.

  • Beneficiari: un cuplu tanar și cele 2 pisici ale acestora
  • ●  Suprafață utilă: 90 mp
  • ●  An finalizare: 2022
  • ●  Investiție: aproximativ 30.000 euro
  • ●  Locatie: Bucuresti
  • ●  Fotografii realizate de Stan Sebastian
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read