Before & After: renovarea unei mansarde spaniole

Must read

În renovarea acestei mansarde din Madrid, Spania, designerii au transformat întregul spațiu într-o „super mansardă”, cu o zonă de joacă pentru doi copii, un birou, un studio de artă și o cameră de oaspeți, fără a uita două caracteristici importante: un șemineu și spațiile de depozitare. Spațiul este unul generos, de 225 mp.

Una dintre solicitările proprietarilor a fost să fructifice la maximum acest spațiu.Cum era înainte această mansardă?

Mansardă era complet nepartiționată și mai degrabă abandonată atunci când arhitecții au preluat proiectul. Proprietarii au vrut să beneficieze de fiecare metru din mansardă, iar prioritatea lor a fost crearea unei zone pentru fiecare membru al familiei.

După renovarea mansardei

Mansarda era perfectă pentru un spațiu comun. Arhitecții Egue y Seta au fost responsabili pentru proiectare, iar proprietarii au angajat constructori pentru a-și aduce viziunea la viață.
Proprietarii au dorit să concentreze tot confortul noii lor case într-o zonă multifuncțională mare, cu înălțime dublă, folosită pentru distracție, timp liber, jocuri, lectură, pictură, muzică, muncă și distracție cu oaspeții.
Știam că nu va fi o sarcină simplă. Spațiile cu înălțimea dublă sunt complicate, dar amuzante de proiectat.
Spațiile de la mezanin sunt cele mai dificile aspecte ale unui proiect ambițios. Au prezentat probleme structurale și au creat provocări care trebuiau depășite, în special cantitatea de lumină naturală care intra prin ferestrele de mansardă, spun proiectanții, explicând că nivelul mezaninului amenința că va împiedica fluxul de lumină până la podeaua de jos.
O altă provocare de depășit a fost să profite la maximum de zonele în care plafoanele sunt cel mai jos, ceea ce reprezintă o provocare în orice mansardă.
Soluția a fost utilizarea unor rafturi și sertare, cu spate fals. Acestea se trag pentru a dezvălui spațiul ascuns în spatele lor. Partea mai puțin accesibilă este folosită pentru depozitarea bagajelor.

Baia originală era plictisitoare și demodată, cu faianță și gresie maro în toată camera.

Așa arată baia din mansardă după renovare.
Cea mai remarcabilă caracteristică a noii băi este combinația de texturi și culori.
Designerii spun că ideea a fost să creeze diferite zone în spațiu. Contrastul materialelor întunecate și al iluminării evidențiază lumina naturală care pătrunde în interior prin fereastra de mansardă.
 Înainte de renovare
Acest spațiu neutilizat, cu înălțimea dublă, a fost transformat într-o cameră de oaspeți.
După renovare
După renovare proprietarii profită la maxim de înălțime, având o zonă de dormit accesată de o simplă scară.

 

Transformarea acestei mansarde, după cum spun arhitecții, „a ridicat inima casei la înălțime”.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read