Suprafețele largi vitrate ghidează designul interior într-o casă cu mansardă

Must read

Când spunem suprafețe largi vitrate, gândul ne zboară direct spre lumină naturală din belșug. Și bine zboară, căci despre acest lucru este vorba în amenajarea de față. Ne aflăm așadar într-o casă cu mansardă (185 mp) din apropierea Bucureștiului, acolo unde întreaga zonă de zi este inundată de lumină naturală dinspre două laturi.

 

casă cu mansardă Mihail Neagu
90% din mobilier este realizat la comandă de către echipa Studio 160.

De la casă la acasă

 

Arhitectul Mihail Neagu a fost contactat cu dorința de a face din această casă „acasă”. Zis și făcut. Atracţia proprietarilor către shabby chic şi pasiunea lor pentru călătorii (poate fi descoperită la o simplă căutare pe instagram: #berisoricalatori) au fost elementele decisive. Acestea l-au ghidat pe Mihail în a concepe amenajarea ca pe o colecţie de spaţii aparent diferite, dar cu o strânsă legătură indirectă.

casă cu mansardă amenajare living

Aici se observă clar cum zona de zi este prinsă între două zone, ambele vitrate, așa cum spuneam.

La parter se află livingul, diningul, bucătăria și un grup sanitar. La etaj regăsim două dormitoare, un birou și o baie, iar la mansardă – un dormitor, un dressing și o baie.

 

casă cu mansardă
Masa de 10 persoane, „cusută” cu fire de cupru, a fost dorința expresă a proprietarilor.

„Funcţiunea spaţiilor este astfel gândită ca nivelul de intimitate să crească pe măsură ce parcurgi spaţiul de la parter către mansardă. Astfel, parterul este inundat de lumina naturală dinspre două laturi, cu suprafețe aproape complet vitrate. La ultimul nivel vorbim doar de lumină zenitală concentrată pe anumite obiecte”, Mihail Neagu.

 

 

casă cu mansardă
„Bucătăria este o combinație de elemente industriale şi medievale, care împreună generează o imagine ancestrală”, Mihail Neagu

Natura la interior

Principalul atu al zonei de zi open-space este lumina naturală care străpunge spațiul și aduce o stare de bine. Astfel, natura devine parte din decorul interior și, totodată, un punct de interes foarte apreciat.

Nici mansarda nu se lasă mai prejos. Acolo regăsim două „shortcut”-uri către cer, adică două fereastre de mansardă amplasate deasupra patului cu baldachin, respectiv deasupra căzii. Practic, vorbim de două zone cu totul speciale, unde albastrul cerului este inclus în schema de amenajare.

casă cu mansardă pat cu baldachin
Patul cu baldachin este o notă romantică în această amenajare, unde regăsim strictul necesar.

Marea provocare

Nu încheiem fără a aduce în discuție marea provocare a acestei amenajări: scara interioară. Inițial din beton, rezistența acesteia era nesigură, astfel că Mihail a intervenit asupra ei în mod ingenios.

 

casă cu mansardă

 

Un desen ludic vine să anime puțin zona scării. 🙂

„Deşi subiectul discuţiei este o casă pe mai multe niveluri, din păcate aceasta nu a beneficiat de un spaţiu care să sugereze legătura verticală între etaje. Din cauza slabei calităţi a scării iniţiale din beton armat, am înlocuit scara cu una mult mai <transparentă>, din metal. Casa scării este bordată pe contur de elemente metalice ce ajung de la parter la mansardă, precum nişte fibre verticale. Toate aceste elemente conlucrează la obţinerea unui legături pe verticală între spaţii”, Mihail Neagu.

 

casă cu mansardă

Bucăți de sticlă au fost inserate printre plăcile de faianță. Acestea reflectă atât de frumos razele soarelui!

Vă mai spunem doar atât: amenajarea a durat un an și a necesitat o investiție de 87.000 euro.

Foto: prin Mihail Neagu

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read