fbpx
Site Loader
Casa Desert Sticla

Un deșert. O casă. O gamă de tipuri speciale de sticlă și o echipă de profesioniști calificați. Aceasta este „La casa del Desierto” ( Casa Deșertului).

Unul dintre cele mai exclusiviste, cerute, riscante, creative și eficiente proiecte Guardian Glass a fost recent finalizat în Spania, având obiective clare: să demonstreze durabilitatea și stabilitatea de-a lungul celor patru anotimpuri ale anului, importanța sticlei în viața noastră, într-unul dintre cele mai dificile medii înconjurătoare posibile. Provocând natura și fiind proiectată să facă față Deșertului Gorafe ( Regiunea Granada, din Spania) – considerată unul dintre cele mai ostile și extreme medii din Europa – La Casa del Desierto își are bazele pe o structură din lemn și este complet echipată cu sticlă Guardian Glass de înaltă calitate și eficiență din punct de vedere energetic. Având o suprafață de doar 20 de mp, planul casei constă în trei zone: dormitor, baie și living room. Fiind un spațiu deschis, cu o priveliște impresionantă din orice colț, Casa este dotată și cu un sistem de filtrare a apei, un generator de energie și un sistem de panouri fotovoltaice.

„Modalitatea în care putem construi o casăcu o atmosferă confortabilă, în condiții dure ca cele din deșert, este pentru noi senzațional.

Pe de altă parte, priveliștea este superbă, este ascunzătoarea perfectă, evadarea din viața urbană, astfel că am creat un mediu confortabil pentru cineva care își dorește să fie singur (…).”

Špela Videčnik, arhitect OFIS Architects
Design-ul este rezultatul eforturilor unei echipe mari de arhitecți, cu o bogată experiență, condusă de Spela Videcnik, reprezentant OFIS Architects – căreia i-au venit în ajutor specialiștii Guardian Glass, dar și inginerii și consultanții în energie  AKT II și Transsolar. Viziunea este de a preîntâmpina actualele și viitoarele provocări în arhitectură și construcții, promovând structurile eficiente energetic și prietenoase mediului înconjurător. Un proiect în care tipul de sticlă folosit pentru a închide fiecare spațiu are un impact direct, demonstrează astfel că este posibil ca mediul interior al casei să fie transformat prin alegerea sticlei ideale pentru fiecare situație.

Importanța sticlei în proiecte arhitecturale

Abundența ferestrelor în cadrul unei case ajută la economisirea energiei, îmbunătățind izolarea termică și acustică a spațiilor interioare, ajungând chiar să crească nivelul securității împotriva jafurilor. În cele din urmă, dacă este aleasă corespunzător nevoilor specifice fiecărei case, sticla asigură calitatea unei construcții de a fi practică și confortabilă, indiferent de mediul în care este localizată. Mai mult decât atât, pe lângă portofoliul de produse atent alese, Guardian Glass are instrumentele corespunzătoare de a identifica ușor produsele, oferind, în același timp, sfaturi și consiliere pe tot parcursul construcției. Astfel, cu ajutorul sticlei de înaltă performanță Guardian Glass, arhitecții și designerii de interior din toată lumea pot proiecta și îmbunătăți spațiile interioare. Descoperă totul despre La Casa del Desierto accesând www.lacasadeldesierto.es   

Lidia D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *