Here comes the Sun – un apartament în stil scandinav, cu accente de galben

Must read

Pornind de la accentele de galben, acest apartament în stil scandinav, de trei camere din București, și-a câștigat pe drept numele ”Here comes the Sun”. Amenajat de către arhitecții de la VIM Studio, fiecare centimetru pătrat din cei 72mp a fost valorificat pentru ca beneficiarii să se bucure de necesarul de spațiu de depozitare și de lucru.

Cerințele beneficiarilor, o familie tânără cu o fetiță: un apartament cu un stil curat, scandinav și cu accente de galben. 

Amenajarea spațiilor pentru acest apartament în stil scandinav

Holul

Holul este îngust și foarte lung, are formă de L și nu a permis o mobilare standard. Prin urmare, dressingul alb dispus pe toată lungimea are o adâncime mai mică, de numai 35 centimetri și face trecerea dintre hol și living.

În stânga intrării a fost montată o poliță foarte îngustă pe care proprietarii să pună cheile, cu o porțiune de oglindă pe perete, continuată cu tabla de scris.

Ansamblu decorativ: lamelele de lemn care delimitează oglinda de tabla de scris este finisată cu vopsea de la Benjamin Moore.

Băile din acest apartament în stil scandinav

Grupul sanitar de la intrare are dimensiuni foarte mici, așa că am ales un lavoar îngust care permite deschiderea ușii.

Pentru un efect de mărire a spațiului, am amplasat două oglinzi dispuse perpendicular. Am desenat un mobilier custom, minimalist, alb. 

În baia matrimonială am renunțat la cadă și am montat o mașină de spălat și un uscător de rufe într-un mobilier pe comandă. Dușul este cu închidere pliabilă pe ambele laturi.

Cele două băi au același stil de amenajare, folosesc aceleași materiale și gamă cromatică. 

Open space: dining, bucătărie și zonă de relaxare

Zona de zi este un open space cu dining, zonă de relaxare și bucătărie. Mobilierul din bucătărie se continuă cu cel din living. Aerul condiționat este încastrat cu panouri traforate, iar ușa traforată se repetă pe toată înălțimea corpului. 

Tot mobilierul pe comandă e lucrat cu MCS Design. 

Placarea de perete de la bucătărie este un panou Alusplash, ce conferă mentenanță ușoară. Blatul e termorezistent de la Egger și se întoarce pe verticală. Frigiderul incorporabil delimitează trecerea dintre bucătărie și zona TV. 

Oglinda amplasată în zona de canapea oferă dinamism spațiului: fototapetul se continuă în ea și, în plus, reflectă lumina naturală.

În holul de trecere către dormitoare, am amplasat un mic birou.

Dormitorul matrimonial

Patul este de la Somproduct cu cadru din lemn natural și tăblie tapițată. Am făcut pe comandă un spațiu de depozitare – două noptiere care se extrag și deasupra se deschide un capac. 

Încăperea are ferestre mari, lumină din abundență, ceea ce a permis o culoare tare, care nu închide spațiul. Dulapul este pe comandă: trei uși cu oglindă și o ușă vopsită la culoare cu peretele. 

Proiect 𝐚𝐫𝐡. 𝐢𝐧𝐭. 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢-𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐃𝐨𝐛𝐫𝐞𝐚 și coordonator 𝐚𝐫𝐡. 𝐢𝐧𝐭. Ș𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐁𝐨𝐛𝐚𝐫𝐮

Photo credits: arh. int. Alexandru Prodan.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read