Folosesc tot mai mult sticla în proiectele în care e nevoie de protecție și întreținere ușoară

Must read

”Cred cu tărie că un interior mai bun va face un om mai bun”    Alexandra C, Arhitect de Interior

amenajare casa vacanta

sticla

sticla in interior
Bucătărie cu faianță din sticlă

Alexandra Coman, Arhitect de interior la Artizone povestește despre interacțiunea pe care o are cu sticla în proiectele rezidențiale și de office pe care le dezvoltă împreună cu echipa ei în București și în țară. Deși părerile oamenilor sunt împărțite atunci când vine vorba de introducerea acestui material în casele lor pentru că este scump sau fragil Alexandra C. spune că:

”încerc să folosesc tot mai mult sticla în proiectele în care e nevoie de protecție și întreținere ușoară: de la sertare placate cu sticlă vopsită în bucătărie și băi, placarea pereților cu sticlă în zonele care se pot murdări repede: bucătărie, hol până la polițe de sticlă, bar din sticlă,etc.”

Chiar dacă sticla e mult mai folosită în alte zone față de rezidențial, acest material îi ajută pe arhitecții de interior să își diferențieze proiectele prin soluții creative și personalizate chiar și în spații unde nu te gândești sau prin obiecte de decor care își pun amprenta asupra casei.

sticla in baie

 

Apelează românii la un arhitect de interior, care este mentalitatea în prezent?

Da, apelează mult mai mult față de acum 3 ani, pot spune că s-a triplat procentul. Oamenii preferă să fie ajutați în renovare de un arhitect de interior pentru că nu mai vor să facă greșeli și să plătească pentru ele. Cele mai întâlnite ”greșeli” veneau din faptul că le plăcea tot ce vedeau prin magazine, amestecau diverse stiluri, fără un concept la bază, iar la final ieșea un dezastru complet. Cu un arhitect lângă ei sunt siguri că cineva are grijă de bugetul lor, că primesc cele mai bune sfaturi și că în final au o casă așa cum și-o doresc.

”Toate interioarele trebuie să fie bune, frumoase, calde și mari dar nu ne întâlnim de fiecare dată cu ele, așa că trebuie să le aranjăm, să le transformăm în ceea ce ne dorim noi pentru ele și pentru noi.”

Care este cea mai mare provocare pentru tine ca arhitect de interior?

Să desenez în jurul ideii clientului, cu instrumentele mele astfel încât să iasă un proiect cu care să ne mândrim și noi și ei. Pentru asta îi educ de la început, lucrăm îndeaproape pe costuri și încercăm să avem un project management care sa nu întărzie timpul de predare. De exemplu, pentru renovarea unui apartament de 3 camere lucrăm până la 5 luni, iar bugetul investit poate fi de la 25.000 euro până la 80.000 sau chiar mai mult, în funcție de designul ales.

Cu ce începi renovarea unei locuințe?

Primul lucru pe care aleg să îl schimb în renovarea unei case sunt ferestrele, sunt foarte importante așa că recomand mereu produse de calitate. 

Ce materiale folosești în proiectele tale, ai vreo preferință și de ce?

Folosesc mai multe tipuri de materiale: lemn, textile, metal, dar și sticlă. 

Folosim uși de sticlă, sticlă fumurie, transparentă, serigrafiată, în compartimentarea  birourilor. La baie, panouri de sticlă și cabine de duș din sticlă. La bucătărie, folosesc sticla vopsită în loc de faianță, care se cere tot mai mult pentru că se întreține ușor. În rest, ne jucăm cu sticla în proiecte mai crafty, mai artsy unde acoperim cu sticlă mobilierul sau în diverse alte construcții.amenajare casa

amenajare casa vacanta

sticla in bucatarie

Care este percepția clienților tăi asupra sticlei, o preferă sau nu?

Eu văd sticla ca pe o protecție, ca pe un material sigur. Însă da, sunt clienți cu copii mai reticenți la sticlă. Am avut un proiect care avea în plan o balustradă din sticlă, dar clientul a considerat ca există un risc din cauza copiilor mici că o sparg și reparația implică costuri mari. 

De fapt cred că problema vine din faptul că sticla care ajunge în zona rezidențială e cea mai ieftină și cea mai slab calitativ, asta și pentru că oamenii nu alocă bugete și trebuie să lucrăm cu producători mai ieftini, deci să facem compromisuri, ceea ce nu recomand, însă fiecare își asumă în final.

Dacă ar fi să te gandești la un proiect pe care l-ai face folosind sticla cum ar arăta?

Visez la o casă minimalistă cu pereți de sticlă, pe malul unui lac și care printr-o simplă apăsare a unui buton devine oglindă pe exterior. Important însă este să fie puțin invazivă pentru natură. Am început să visez la acest tip de casă încă din facultate, pornind de la o casă celebră care e o bază solidă pentru folosirea sticlei așa cum o vedem azi. Ea este ”originalul

3 cuvinte care îți vin în minte rapid când auzi cuvântul “sticlă”.

Protecție, fragilitate și libertate.

Alexandra Coman este o tânără arhitectă specializată în arhitectura de interior la Facultatea Ion Mincu din București, a cărei pasiune a început de la o emisiune pe Discovery, în clasa a 9-a. Deși în primul job a făcut graphic design și branding pentru zona de retail, pentru branduri de consum, s-a îndreptat în ultimii ani către visul ei, către transformarea unor interioare perfecte. Așa a început povestea Artizone, dupa mulți ani de lucrat în grabă și de realizat proiecte pe bandă rulantă.

sticla in interior
Alexandra Coman, Arhitect Interior

Artizone este interiorul nostru, este sentimentul pe care îl avem pentru fiecare proiect și imboldul cu care pornim la drum. Suntem o echipă mică, dar cu planuri mărețe. Vrem să învățăm și să cultivăm oamenii pentru ca Interiorul a tot ceea ce ne înconjoară este cel mai important”, spune Alexandra C.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read