Partea cea mai rea despre bacterii este că nu le poți vedea. Și atunci când nu le poți vedea, crezi că nu sunt acolo. Nimic mai neadevărat! Doar pentru că nu există mucegai undeva, asta nu înseamnă că interiorul casei tale este lipsit de germeni. În această perioadă și nu numai, casa ta trebuie să fie curată și un mediu sigur de trai.
Am făcut un scurt ghid cu cele mai bune modalități de a vă menține casa curată și familia sănătoasă!
1. Adevărul gol goluț despre atingerea obiectelor din casă
Locurile cele mai infectate cu bacterii din casa ta sunt cele care sunt atinse foarte des. Acestea includ mânerele, robinetele, aparatele, telecomenzile etc. Știați că bacteriile și germenii pot trăi pe aceste suprafețe peste două zile? Prin urmare, curățarea regulată a acestor obiecte este imperativă. Utilizați un produs de curățare pentru uciderea germenilor pentru a dezinfecta aceste suprafețe prin pulverizarea unei cantități generoase.
Desigur, anumite articole nu pot fi expuse excesului de lichid, așa că luați în considerare înmuierea unui capăt de pânză în dezinfectant și folosiți-l pentru a șterge cu atenție obiectele. Nu uitați, uciderea bacteriilor se întâmplă pe măsură ce soluția de dezinfectare se evaporă, astfel încât evitați ștergerea sau uscarea până la uscarea completă. De asemenea, dacă descoperiți că lichidul se usucă prea repede, re-pulverizați zona și lăsați-o să se usuce.
2. Ține bacteriile departe de chiuvete!
Chiuvetele din baie și bucătărie sunt alte zone comune care acumulează germeni și răspândesc viruși în casă. Chiuvetele din baie sunt utilizate în diverse scopuri de către mai mulți membri și, prin urmare, dețin mulți germeni. Chiuveta din bucătărie, pe de altă parte, devine grasă zilnic din cauza uleiurilor și a ingredientelor alimentare cu care vine în contact. Dacă nu este curățată, bacteriile se pun aproape imediat pe chiuveta care se usucă. Prin urmare, toate chiuvetele trebuie curățate cu un dezinfectant în mod regulat, de cel puțin de trei ori pe săptămână. În această perioadă recomandăm ca după fiecare folosire să pulverizați un dezinfectant.
3. Prosoapele, lenjeriile de pat sau perdelele reprezintă o ”casă” pentru bacterii
Lenjeria de pat, prosoapele de baie, pernele de pe canapea și perdelele de la fereastră pot fi toate locuințe pentru bacterii. Au nevoie de spălare regulată cu detergenți antibacterieni pentru a omorî cu adevărat germenii care se ascund în fibre. Desigur, nu vă puteți spăla lenjeria zilnic (chiar dacă pot exista germeni pe ea). Deci, ce poți face? Din nou, pulverizarea lenjeriei cu un dezinfectant este cea mai bună metodă de a ucide și de a ține germenii la distanță. Stropiți perdele și tapițeria (în cantități moderate) noaptea, când toată lumea este pregătită pentru culcare, astfel încât orice umezeală să se usuce peste noapte. Pentru lenjeria de pat, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este dimineața, deoarece nu veți folosi patul câteva ore după aceea. Lenjeria de uz casnic trebuie dezinfectată cel puțin de două ori pe săptămână.
4. Evitați să atrageți bacteriile în interiorul și în jurul casei
Păstrați un suport pentru pantofi aproape de ușa de la intrare, astfel încât să vă puteți scoate pantofii și să vă puneți papucii de casă înainte de a vă deplasa mai departe de ușa de la intrare. Încălțămintea pe care o folosim pentru a ieși afară ridică tot felul de murdării și bacterii pe care apoi le tragem în jurul caselor noastre atunci când intrăm. Deci, în loc să vă puneți sau să vă scoateți pantofii în cameră, făceți-o la ușă pentru a vă asigura că nu se răspândesc bacterii prin casă.
5. Curățați chiar și produsele de curățenie!
Dacă produsele de curățare sau orice obiect precum prosoape de bucătărie, bureți, perii de baie și orice alt instrument de curățare la care vă puteți gândi, nu sunt curățate în mod regulat, veți răspândi bacteriile înainte de a le ucide! Așa că faceți-vă un obicei să le oferiți o curățare bună din când în când, înmuindu-le într-o găleată amestecată cu apă și un dezinfectant. De asemenea, este util să le uscați afară după ce folosiți, deoarece soarele este o sursă naturală de ucidere a bacteriilor.