O locuință neobișnuită, într-o fostă capelă în stil gotic

Must read

Cu tavane înalte gotice, ferestre arcuite și un spațiu deschis imens, această locuință din Suedia este cu adevărat unică. Pe vremuri găzduia o biserică din sat, dar acum este o casă privată, neobișnuită, a unuia dintre norocoșii localnici. Clădirea a fost construită în 1919 și, din 2014, este folosită ca reședință privată. Este interesantă alegerea de a vopsi acoperișul în albastru.

Este cu adevărat unic să poți lua parte la acest mediu frumos pe care îl oferă clădirea, dar într-un mod complet diferit de ceea ce ești obișnuit. Acolo unde era vechiul altar, astăzi se află inima căminului, bucătăria. Iar unde stăteau cândva enoriașii, există un living mare și deschis, cu zonă de luat masa.

Holul mare conține zone de zi generoase și un șemineu. O cameră de de oaspeți a fost mobilată în vechea sacristie, iar sus pe standul unde a stat orga sunt astăzi două dormitoare minunate și o baie îmbrăcată în marmură. Înălțimea generoasă a tavanului se extinde deasupra patului și se poate ajunge la turn, pe scări, unde vei găsi clopotul bisericii. Un loc ideal pentru petreceri de Revelion, unde poți suna singur clopotul pentru a întâmpina Nou An.

De când clădirea a fost transformată în locuință, a fost adăugată și o altă scară de la hol până la secțiunea de tribune. Balustradele vitrate împreună cu suprafețele moderne din lemn oferă un contrast frumos cu solemnitatea clădirii, unde zidăria, picturile originale și renovarea atentă a acesteia contribuie la un echilibru între vechi și nou.

Astăzi este imposibil ca persoană privată să construiești o clădire atât de solidă și este unic să o poți folosi ca reședință. Este o plăcere să te bucuri de bolțile medievale, să vezi picturile pline de viață cu îngeri, să experimentezi căldura pardoselilor originale fine din lemn și paleta de culori în tonuri de albastru-gri a tâmplăriei.


- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read