Cum protejăm și înfrumusețăm spațiile cu balustrade din sticlă?

Must read

Scările au nevoie de suport care să asigure atât susţinere, cât şi protecţie, nu-i așa? Însă atunci când se doreşte ca acestea să devină atracţia căminului, sunt necesare elemente arhitecturale cu funcţii duale. Folosiți balustrade din sticlă pentru un impact estetic, mai multă lumină, dar și stabilitate.

Photo Credit: www.nevillejohnson.co.uk

Balustrade din sticlă – protecţie şi transparenţă în acelaşi timp

Lumina este tot mai esenţială în spaţiile noastre de locuit, iar tendinţele din ultimii ani se îndreaptă către soluţii tot mai simpliste şi minimaliste, care să nu obstrucţioneze razele soarelui indiferent de încăpere. Iar sticla este materiaul care îndeplineşte cu succes fiecare cerinţă, adaptabilitatea ei fiind caracteristica principală pentru care arhitecţii şi designerii aleg să o integreze în diferite proiecte arhitecturale. Deşi uneori avem tendinţa de a ne gândi la fragilitatea ei, modalităţile de prelucrare, laminare şi securizare reuşesc să confere sticlei o diversitate de aplicaţii în construcţiile de pretutindeni. Iar atunci când ne gândim la balustrade din sticlă, ştim sigur că acest material se redefineşte la nesfârşit. 

Photo credit: http://www.e-laiptai.lt

Cum poţi integra balustrade din sticlă în decorul tău?

Folosite la început mai mult în clădirile de birouri sau în cele comerciale, balustradele din sticlă au devenit, în prezent, o alegere perfectă şi pentru proprietăţile rezidenţiale. Realizate din sticlă securizată, acestea conferă protecţie şi siguranţă scărilor, indiferent dacă sunt utilizate în spaţiile interioare, cât şi în cele exterioare, iar astfel, pot fi evitate accidentele utilizatorilor. În plus, aspectul modern şi transparent, oferă senzația de mai mult spațiu, totul într-o notă unică şi elegantă.

Photo Credit: http://houseofmirrors.com

Ce model de balustrade din sticlă alegi?

Regăsim balustrade din sticlă la scări, cât şi în terase şi balcone. În funcţie de stilul de construcţie şi decor al spaţiului, acestea pot fi decorate prin serigrafiere, prin utilizarea sticlei colorate, dar şi prin aplicarea de folii cu diverse modele. Sticla pentru balustrade poate fi fixată atât pe structuri de lemn, cât şi pe cele din oţel inoxidabil, iar în funcţie de sistemul de prindere se poate stabili tipul şi grosimea ei.  Dacă se doreşte un aspect minimalist şi modern, se poate recurge la inserarea de balustrade din sticlă fără ramă, care oferă spaţiilor siguranţă, cât şi claritate şi transparenţă. În plus, balustradele din sticlă sunt foarte uşor de întreţinut şi curăţat.

Iată câteva modele de inspiraţie: 

Photo Credit: www.nevillejohnson.co.uk
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read