Sticla ultra-subțire, un subiect important pe agenda glasstec 2018

Must read

În mai puțin de 5 zile, la glasstec, în Düsseldorf, vizitatorii vor descoperi tendințele industriei de sticlă, iar sticla ultra-subțire este pe agenda multor producători de profil. Manevrarea sticlei subțiri și ultra-subțiri între etapele de producție reprezintă o adevărată provocare. Pe lângă profitabilitate, siguranța joacă, de asemenea, un rol decisiv într-un proces de fabricare reușit. Tehnologia de manipulare sensibilă permite chiar și celor mai subțiri foi de sticlă să fie gestionate în siguranță, fără deteriorări.

Photo credit: https://www.glasstec-online.com

Torgauer Maschinenbau GmbH lucrează la o soluție robotizată care permite schimbarea foilor de sticlă, cu o dimensiune de până la 1.500 x 1.000 mm și cu o grosime de la 0.1 până la 1.1 mm, într-un interval de timp de la trei până la opt secunde. Cele mai mari provocări sunt fragilitatea sticlei subțiri și evitarea oricăror deteriorări ale suprafețelor și marginilor.

sticla ultra-subțire
Photo credit: https://www.glasstec-online.com

Expertiza devine evidentă atât în timpul de mișcare, dar și în combinația cu componente individuale, ceea ce permite ca sticla ultra-subțire să fie manipulată ușor și fără zgârieturi.  Pentru a garanta fiabilitatea procesului pe termen lung, întregul sistem trebuie să fie proiectat astfel încât să rămână fără contaminare. Personalul nu trebuie să intre în imediata vecinătate a robotului datorită gradului ridicat de conectivitate al sistemului.

Glamaco GmbH de la Coswig este, de asemenea, implicat în manevrarea sticlei ultra-subțiri și curbate, de exemplu cea pentru ingineria auto. Această piață oferă oportunități extraordinare de creștere în domeniul sticlei procesate chimic (sticla aluminosilicat). Grosimea sticlei de aprox. 0,5 – 1,5 mm este folosită pentru interiorul vehiculului, în timp ce sticla cu grosimi de 0,5 – 1,2 mm și dimensiuni de până la 1.850 x 1.250 mm este utilizată pentru exterior. Și aici regulile de bază sunt: cu cât este mai subțire sticla, cu atât rigiditatea este mai scăzută.

Prin urmare, numărul și dispunerea punctelor de prindere pe cadrul de transport sunt printre cele mai importante criterii pentru transportarea sigură și fără deformare a foilor de sticlă, deoarece sensibilitatea marginilor joacă un rol-cheie. Utilizarea inteligentă a materialelor și controlul optim al mișcării reduc semnificativ riscul deteriorării sticlei. Cerințele devin tot mai exigente atunci când, alături de încărcăturile mecanice, stresul termic sau chimic intră în joc.

VDMA va evidenția la Glasstec 2018, în perioada 23-26 octombrie, Industria 4.0, sticla subțire, fațade și sticlă inteligentă. Asociația Industriei de Inginerie Mecanică (VDMA) reprezintă mai mult de 3.200 de companii membre din industria mecanică și de sisteme de mașini dominate de IMM-uri din Germania și Europa.

Aproximativ 1.270 de expozanți din peste 50 de țări sunt așteptați să participe la evenimentul aniversar al celui mai important târg din lume dedicat industriei sticlei – glasstec 2018. glasstec este cel mai mare târg internațional de producție, prelucrare și produse din sticlă și va avea loc la Düsseldorf între 23 și 26 octombrie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read