Cum integrăm auriul într-un apartament mic pentru un design sofisticat

Must read

Apartament de închiriat. Mic, dar Goldie.

PROVOCAREA MAJORĂ A APARTAMENTELOR DE ÎNCHIRIAT: GÂNDIREA UNUI DESIGN FĂRĂ A AVEA CONTACT CU BENEFICIARUL SĂU FINAL, PRIN ABSTRACTIZAREA ACESTUIA SUB FORMA UNUI GRUP ȚINTĂ.

Un apartament mic vine cu o mulțime de provocări în ceea ce privește amenajarea interioară, dar cu câteva trucuri de design, arhitectele de la Miso Architects reușesc să transforme spațiul într-unul aerisit, funcțional și elegant.  

Tendințele în designul interior se schimbă de la an la an, însă indiferent de acestea, elementele aurii sunt cele aduc un plus de luminozitate într-un spațiu mic și îi dau un aer sofisticat, plin de personalitate. Important este să păstrezi echilibrul vizual, adică sa nu amesteci mai multe nuanțe metalice în proporții egale, ci să alegi o singură nuanță metalică dominanta și cel mult două nuanțe metalice de accent. Auriul ajută și în acest apartament să creeze un decor glam, și fiind folosit într-o măsură echilibrată nu duce spre kitsch, dar mai ales prin asocierea cu diverse texturi, așa cum poți vedea mai jos.

A trebuit să conturam un design plăcut, ușor de adaptat, suficient de funcțional, dar în același timp aerisit. Spre exemplu în mod normal într-un dormitor atât de mic am fi folosit oglinzi. Dar, în cazul apartamentelor de închiriat ne ferim să le utilizam, pentru ca nu știm dacă beneficiarul final va fi confortabil sau nu cu așa ceva.

O altă provocare a fost amenajarea zonei de living, care are o proportie alungita si necesita dilatarea spatiului prin utilizarea unui efect optic, motiv pentru care am optat pentru o pictura murala cu efect 3D, care da profunzime si personalitate spatiului existent.

Cum redăm impresia de spațiu într-un apartament mic?

Designul a fost gândit pe verticală, astfel că o parte din mobilier a fost suspendat, iar pentru impresia de spațiu mai mare arhitectele au folosit multe oglinzi, lumini ambientale, benzi led și elemente decorative 3D – pentru peretele din spatele canapelei din living.

Apartament mic, design by MiSo Architects

Living-ul din acest apartament mic

Living-ul din acest apartament mic are o formă atipică: lung și îngust și a reprezentat o provocare pentru arhitecte, însă soluția găsită aduce interiorului acea sclipire de care avea nevoie. Și nu, nu ne referim la accentele aurii pe care le găsim în conceptul design-ului interior, ci la decorul pereților – unul minimalist și unul puternic decorat, care creează un contrast intrigant, dar echlibrat în același timp.

Bucătărie goldie

Bucătăria continuă stilul elegant și cu detalii aurii pe care îl regăsim și în restul apartamentului. Suprafața și forma spațiului a determinat o amenajare simplă, pe o parte regăsim blatul de lucru și electrocasnicele, iar pe cealaltă parte o masă, dar care este și ea integrată în povestea decorării, într-o nișă cu lemn și plante curgătoare.

Dormitorul

Dormitorul are un farmec si o originalitate aparte. Este predominat de alb, gri și auriu, păstrând o direcție rafinată, elegantă și primitoare. Acest apartament mic, de două camere, se află în Cortina Academy și este destinat închirierii.

SUPRAFAŢA: 63 mp
BUGET: 20.000 Eur
DURATA: aprilie – iunie 2020

Furnizori:

  • Mobilier pe comandă realizat de Movi Design
  • Canapea extensibila de la Tandem
  • Mobilier prefabricat de la Ioooi și The Home
  • Pat tapițat și corpuri de iluminat importate de Domicilio
  • Obiecte sanitare și finisaje baie comandate și implementate de dezvoltator: ceramică Porcelanosa și obiecte sanitare Noken)
  • Draperii şi perdele realizate de Emerald 2000
  • Vopsea colorată de la Caparol
  • Profile decorative de la Elegance Décor
  • Tablouri de la Mourals
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read