Cum alegem, curățăm și personalizăm cabinele de duș din sticlă

Must read

Cabinele de duș din sticlă completează funcționalitatea și optimizează spațiul, dar oferă și un design elegant băilor. Acestea au început sa fie cele mai căutate datorită siguranței, dar și al aspectului și al întreținerii simple. De la grosimi ce pot varia între 6 și 12 mm, cabinele de duș din sticlă pot fi personalizate până la cel mai mic detaliu prin sablare.

Cabine de dus din sticlă

Cum alegem cabinele de duș din sticlă?

Când faci alegerea, gândește-te mai întâi la suprafața băii și optează pentru modelul care ți se potrivește și îți oferă mai mult spațiu.

Cabinele de duș din sticlă pot fi proiectate și montate cu panou fix, cu prindere laterală sau cu bară de rigidizare, fie echipate cu ușă cu balamale, mâner, garnituri de etanșare între pereți. Modelele preferate sunt cele cu două sau trei laturi de panouri de sticlă, cu una sau două uși.

Puteți opta pentru panouri de sticlă cu forme circulare, rectangulare sau semirotunde, în diferite dimensiuni. În funcție de spațiu, puteți alege o cabină de duș asimetrică pentru a optimiza mai bine spațiul din baie. Cabinele de duș pot fi dotate cu cădiță (din acril sau compozit) sau cu rigole de pardoseală (placabile cu plăci ceramice, mozaic sau piatră naturală). Cabina de duș rectangulară poate fi de tip Walk-In (cu paravan duș) sau tip cabină (compusă din 2 paravane duș). Cabinele semirotunde conțin un singur paravan duș.

cabinele de dus din sticla

Apelați la specialiști în design interior pentru a primi toate detaliile tehnice necesare, personalizate pentru spațiul vostru.

Ce sticlă alegem?

Sticla pentru cabine, paravane de duș sau panouri de sticlă pentru cadă este bine să fie calitativă, astfel încât duș după duș să se păstreze transparența sticlei, apa să se scurgă imediat, să apară cât mai puține urme de calcar, să aibă un condens redus, dar mai ales să fie ușor de curățat.

Un produs care răspunde cerințelor de mai sus este noua sticlă SGG TIMELESS. Aceasta este concepută pentru cabinele sau panourile de sticlă pentru de cadă, panouri sau paravane de duş. TIMELESS constă dintr-o depunere magnetronică performantă, aproape invizibilă, aplicată pe o sticlă foarte clară, PLANICLEAR. Sticla nu se mătuiește, rămâne transparentă. Calcarul și murdăria nu se vor lipi de sticlă, care este astfel mai ușor de curăţat.

cabine dus cu sticla

Cum întreținem și curățăm cabinele de duș din sticlă?

După fiecare duș, se recomandă ca sticla să fie clătită cu apă de la robinet și, după aceea, folosiți o racletă din cauciuc moale pentru a elimina apa rămasă pe suprafața sticlei. Este interzisă folosirea instrumentelor de curățat tari, cum ar fi: bureți de curățat sau cârpe, lână de oțel și lame de ras. 

Nu folosiți produse de curățare care conțin particule abrazive sau cele cu substanțe precum alcoolul pur, acetonă, alte substanțe acide. Excepție face oțetul, soda, baze puternice sau înălbitorii acizi. 

E bine de știut că oțetul alb diluat este soluția ideală pentru a elimina formarea de calcar pe suprafața sticlei. Este recomandat să efectuați această procedură de curățare cel puțin de două ori pe lună. În cazul în care apa are o concentrație mare de calcar, se va folosi un produs comercial care curăță calcarul.

Personalizare cu elemente de design pentru paravane din sticlă

Pentru a schimba aspectul sticlei, personalizați fiecare cabină de duș cu diferite folii sau prin folosirea unei sticle sablate. Gradul de personalizare vizează, în primul rând, sporirea gradului de intimitate și al confortului, fără a afecta nivelul de siguranță. 

Photo credits:Pinterest

În funcție de preferințe, vă puteți face la comandă cabine de duș din sticlă, sau chiar le puteți cumpăra online.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read