Alege recondiționarea pentru un design interior personalizat

Must read

De ce recondiționare?

Fie că bugetul este limitat sau fie că mobilierul vechi are o valoare sentimentală însemnată, recondiționarea va fi mereu o soluție utilă, rapidă și convenabilă. În plus, limitele pot fi depășite, iar cu puține îndemânare poți obține noi piese ce vor răspunde cu succes noilor tendințe din design-ul interior.

reconditionare mobilier

Cum poți amenaja noul spațiu cu costuri reduse și într-un timp scurt? Recondiționarea mobilierului vechi este răspunsul, una dintre tendințele anului 2018 prin care poți reutiliza și îmbina vechiul cu noul. Iată ce trebuie să ai în vedere:

Când facem referire la recondiționarea mobilierului vechi, vorbim despre procesul prin care poți interveni asupra aspectului sau design-ului mobilei prin diferite operațiuni, precum: revopsire, schimbarea accesorilor sau înlocuirea anumitor detalii.

Avantajele acestui proces sunt recăpătarea funcționalității, costurile reduse, dar și posibilitatea de a-l realiza fără ajutorul profesioniștilor, fiind un proiect de tipul „Do-It-Yourself”. Astfel, poți  aduce un suflu nou și poți șterge uzura și amprenta timpului lăsate asupra pieselor vechi de mobilier.

De la scaune, mese comode, paturi, dulapuri sau birouri, revopsirea este o metodă simplă prin care poți oferi un aspect proaspăt. Cu alte cuvinte, absolut orice piesă de mobilier poate fi supusă recondiționării prin vopsire. În cadrul acestui proces, trebuie să te asiguri că suprafața este bine curățată și uscată, că nu există imperfecțiuni, iar vopseaua aleasă este specifică tipului de material existent. 

 

recondiționarea

Pentru piesele cu tapițerie, precum canapelele, scaunelele vechi sau fotoliile, înlocuirea materialului textil va fi o alegere benefică. Cumpără o stofă cu texturi, culori sau print-uri actuale și retapițează aceste piese pentru un look nou. Dacă nu te descurci în a le îmbrăca, apelează la un tapițer pentru a-ți ușura munca. 

Dacă însă vreți să apelați la un specialiști, atunci îndreptați-vă atenția către Irina Neacșu, care recondiționează și restilizează piese vechi de mobilier în obiecte de design interior unicate și personalizate , iar câteva dintre lucrări se găsesc aici: life-of-a-dream

Photo Credit:Irina Neacșu

Cu siguranță, deții o ușă care are în componența sa sticlă și poate te-ai gândit să o arunci și să o înlocuiești cu una nouă. Vestea bună este că o poți recondiționa foarte ușor sau, de ce nu, o poți folosi în scop decorativ sau pe post de mobilier. Iată două idei:

O altă metodă simplă și foarte ieftină este și schimbarea accesoriilor din dotarea mobilierului. Mânerele vechi pot fi înlocuite cu unele noi, în tendințe, ce pot transforma for rapid aspectul întregului mobilier. 

Dă frâu liber creativității și oferă o nouă viață pieselor vechi de mobilier din căminul tău!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read