Corpuri de iluminat din sticlă cu forme atipice

Must read

De la lustre suspendate sau lămpi așezate pe podea, corpurile de iluminat din sticlă în forme atipice vă vor transforma spațiile interioare. Nouă ne-au atras atenția diverse forme cu o estetică unică, cu care veți produce un efect de WOW acasă sau la birou.

corpuri de iluminat din sticlă
Photo credits Sam Baron

 

Fie că ești gurmand sau nu, corpurile de iluminat din sticlă „SO-sage” sunt o piesă de rezistență  

Nu ne așteptam ca lumina artificială să fie transmisă prin intermediul unor corpuri din sticlă cu forme de cârnați. Da, imaginația designer-ului francez Sam Baron a depășit orice limite. Așa a apărut colecția de corpuri de iluminat din sticlă „SO-sage” cu o inspirație majoritară din măcelăria tradițională. 

Există șase forme diferite, fiecare reprezentând un alt tip de cârnați. Acestea sunt fabricate din sticlă borosilicată și pot fi grupate sau atârnate individual. Produsele din sticlă borosilicată au suprafață netedă, non-poroasă, perfect transparentă, sunt neutre față de catalizatori, rezistente la substanțe corozive, având o structură perfect omogenă.

Photo credits Sam Baron

Și Mayice Studio din Madrid a creat colecția „Filamento” – o altă sursă atipică pentru iluminat. Realizat dintr-o singură bucată de sticlă lungă de peste un metru, aceste corpuri de iluminat din sticlă impresionează vizual prin simplitate și transparență, potrivindu-se atât în spațiile de birou, dar și în interioarele minimaliste.

corpuri de iluminat din sticlă

Photo Credits

„Când este luminată, forma și materia ei dispar, dând loc unui filament de lumină ca rezultat al studierii geometriei sale. Propagarea particulelor de fotoni devine o formă vizibilă și liniară de energie. Aceasta servește ca un studiu al modului în care lumina călătorește prin sticla concavă și convexă”, declară designerii colecției Filamento.

Dacă vorbim despre lămpile pentru podea, dar care să atragă atenția, colecția designer-ului israelian Ohad Benit supranumită STRESS a fost proiectată în acest sens. 

Colecția include corpuri de sticlă ce au preluat forma unei bule suflate printr-un inel. 

Photo credits Ohad Benit

Lumini pedante, lămpi de podea sau de masă, toate au în comun sticla suflată în forme unice și distorsionate, ce sunt susținute de o tijă simplă de alamă. Fiecare piesă a fost creată printr-o metodă neconformistă de lucru – sticla a fost suflată prin inelul de alamă – reușind ca, după răcire, să formeze modele cu un design incomparabil. 

Alege ce ți potrivește și lasă loc imaginației să transforme spațiul prin lumină și transparență.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read