Ce uși din sticlă să aleg pentru acasă?

Must read

Dacă ai în plan un nou proiect de amenajare și vrei să aduci mai multă lumină în spațiul interior, atunci e simpu, trebuie să optezi pentru uși din sticlă. Cele clasice, din lemn, obstrucționează lumina solară și fac ca unele încăperi să pară mai mici și mai aglomerate. Holurile sau încăperile care nu au ferestre sunt doar câteva exemple ce nu se bucură de razele soarelui.

Sticla, tot mai utilizată în prezent, este un element fără limite ce se integrează cu ușurință oricăror cerințe de design. Aceasta surprinde, cu simplitate, accentele și suprafețele speciale, dar mai ales preia coloristici și texturi diferite ce bucură privirea.

Stunning Interior Glass Doors Design Ideas 108 Light Clear Pine Glazed | Internal Softwood Doors | Doors & Joinery | Howdens Joinery

Creativitatea în design a deschis noi orizonturi așa că finisajele, dimensiunile și sistemele de închidere sunt cele care oferă ușilor posibilitatea de a fi integrate în diferite camere din casa ta. În  prezent, te poți bucura de o diversitate de modele ce se pot adapta cu ușurință atât stilului spațiului, cât și nevoilor tale. 

Mowlem & Co on Instagram: “Panting for a walk-in pantry? How about this bespoke beauty? Sliding doors set with ribbed glass and storage to your heart’s desire... . .…”Glass doors open to outdoor seating area with "green walls" - vertical gardens. :)

Glass interior doors provide a variety of advantages to house owners. They provide insulation and offer personal privacy while permitting light to penetrate your home's interior. Glass barn doors likewise give the areas in your home a brilliant ventilated feel. Whether you are considering a set of French doors for your cooking area or an interior barn door for your living room, Wayfair has a comprehensive collection of interior doors to meet your demands. With such a vast range of alternatives

Dacă îți dorești un design aparte, dar și o atmosferă caldă și intimă, cu un nivel optim de lumină, sticla imprimată arhitecturală răspunde cu succes cerințelor tale.  Cu o varietate de aplicații, de la uși și pereți, până la mobilierul de interior, aceasta păstrează intimitatea spațiului prin gradul său de transluciditate, filtrând selectiv cantitatea de lumină naturală în încăpere. În funcție de modelul ales, transmisia luminoasă înregistrează valori de 70% până la 85%, asigură fluiditatea vizuală, cât și o obscuritate subtilă.

Glass doors. Acid etched glass printed with ceramic paints

Dacă vrei să optezi pentru suprafețe decorative, sticla ornamentală translucidă, cu suprafeţe texturate, este ceea ce ai nevoie. Aceasta se evidențiază prin textura ornamentală imprimată, cât și multitudinea de modele și culori ce îi oferă o caracteristică adaptabilă oricărui stil sau design al încăperilor, fie el clasic, modern sau atemporal.

Pe lângă lumina naturală transmisă, această sticlă furnizează o intimitate ajustabilă, întâmpinând cerințele oricărui interior. În plus, pentru a furniza securitate și izolare fonică, sticla poate fi asamblată în vitraje stratificate de securitate, emailată sau călită. 

Image result for usa sticla ornamentala

Image result for usa sticla ornamentala

Glass door

Ce fel de uși din sticlă mi se potrivesc în casă? 

Fie că vorbim de living, dormitor, baie sau bucătărie, există diferite modele ce răspund dorințelor și dimensiunilor casei tale :

  • uși batante din sticlă – ce se evidențiază printr-un aspect aerisit datorat design-ului modern și lipsa ramei;
  • uși glisante din sticlă – se pot combina cu panouri fixe din sticlă și ideale pentru spațiile înguste, rama lipsind din componența lor;
  • uși din sticlă pe toc de aluminiu – au prindere laterală, iar garniturile de silicon oferă izolare fonică și etanșare. 

E bine de știut că, dacă vorbim de uși din sticlă, acestea rezistă în timp. Față de ușile clasice ale căror balamale se lasă sau chiar cedează în timp, sistemele ușilor din sticlă, mai exact ale celor batante și glisante, sunt un aliat de nădejde în privința rezistenței. 

Întreținerea ușoară este un alt plus al acestor uși din sticlă. Cu o simplă lavetă și o soluție cu alcool, acestea pot fi foarte rapid curățate. În plus, sticla securizată este proiectată astfel încât să reziste la șocuri, cât și să nu se păteze. Iar pentru a evita zgârieturile, îți recomandăm să utilizezi soluții de curățare non-abrazive. 

De unde cumpăr uși din sticlă?

Puteți cumpăra uși din sticlă fie din magazinele cu materiale de construcții precum Hornbach, Dedeman sau de la cei specializați în producția de sticlă precum: Glas Expert, Transparent Design, Kulttur.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read