Vacanță în România. 8 locuri de cazare unde interiorul merge mână în mână cu exteriorul

Must read

Dacă pentru acest an v-ați setat o vacanță în România, vă propunem 8 locuri minunate de cazare, locuri unde suprafețele mari vitrate joacă rolul principal. Să înceapă vacanța! 🙂

 

1. Atra Doftana (Valea Doftanei)

 

vacanță în România Atra Doftana

 

Începem acest periplu prin țară cu un hotel tare drag nou. Atra Doftana, locul unde timpul parcă se oprește, unde orașul se întrerupe. Aici, nu este nevoie de plimbări în aer liber pentru a te conecta cu natura. Conexiunea se face direct din interior, căci fiecare cameră are un view superb către lacul din apropiere.

 

vacanță în România Valea Doftanei

 

Și ca să fie răsfățul complet, la Atra Doftana găsiți un loc de relaxare din care nu te lași dus cu una, cu două. Bineînțeles că și aici natura joacă rolul principal, datorită geamurilor imense.

 

vacanță în România Atra Doftana

Sursa foto

Accesați Atra Doftana pentru mai multe informații. 

2. Hotel Privo (Târgu Mureș)

 

vacanță în România hotel Privo

De Hotel Privo am auzit pentru prima dată în urmă cu vreo 4 ani. Contextul? A obținut premiul “Best Luxury Design Hotel” în cadrul unei gale organizate la Hong Kong de către World Luxury Hotel Awards. La scurt timp, aveam să aflăm că și restaurantul hotelului a fost onorat cu un mare premiu, Fine Dining Cuisine, cu ocazia aceleiași gale.

Revenind la hotel, acesta încântă cu arhitectura sa simplă, liniară, ce are la bază sticlă, multă sticlă. Așa se face că cele 40 de camere se bucură de luminozitate maximă, datorită ferestrelor generoase și, prin urmare, de un plus de confort.

vacanță în România hotel Privo

 

Restaurantul și zona de SPA ale hotelului nu se lasă mai prejos și se bucură de aceleași privilegii ale luminii naturale. 🙂

 

vacanță în România hotel privo

 

SPA = un răsfăț cu panoramă inclusă 🙂

 

vacanță în România cazare Targu Mures

Sursa foto

Pentru mai multe informații, accesați Hotel Privo.

 

3. Cabana Șapte (Breaza)

vacanță în România Cabana Sapte

O vacanță în România merită o vizită la Breaza, stațiune foarte apreciată pentru mediul natural în care se află și pentru puritatea aerului de aici. Iar dacă tot ați ajuns la Breaza, este musai să vă cazați la Cabana Șapte, locul unde natura sălbatică și munții creează un peisaj de vis. Un peisaj pe care îl poți savura și din interior, căci o întreagă fațadă din sticlă face parte din arhitectura cabanei.

vacanță în România Cabana Sapte

La parter, cabana este deservită de un living mare, o zonă de luat masa și o bucătărie open space, precum și de 2 dormitoare și 2 băi cu duș.  La etaj regăsim alte 3 dormitoare. Întreaga amenajare este concepută în jurul designului scandinav, un design ce merge pe naturalețe, extrem de potrivit cadrului natural montan.

vacanță în România cazare Breaza

Sursa foto

Despre Cabana Șapte am mai scris aici. Pentru informații suplimentare, accesează site-ul cabanei.

 

4. The Pines Boutique Villa (Brașov)

vacanță în România Brașov

Continuăm vacanța în România cu o oprire la Brașov, mai exact la un boutique hotel aflat la marginea unei păduri de pini. Este poziționat foarte aproape de centrul oraşului, în apropierea drumului către Poiana Brașov. Dacă vă plac poveștile cu natura ce pare ruptă din Rai, cu copaci veșnic verzi și soare ce te mângâie timid, atunci aici este locul vostru. De ce spunem asta? Prin ferestrele generoase, camerele The Pines Boutique Villa vă oferă acces la toate aceste minunății ale naturii, la pădurea de pini la panorama orașului Brașov.

vacanță în România cazare in Brasov

 

Să nu mai punem la socoteală amenajarea nordică, ce te transpune cu gândul în Suedia. Proprietarii acestui splendid loc iubesc natura și designul, lucru care se vede prin prisma materialelor folosite la interior: metal, bârne din lemn vechi, in şi lână.

The Pines vă așteaptă cu două apartamente și patru camere, cu un living și o terasă acoperită, locul de savurat micul dejun și prăjituri făcute în casă. 🙂

 

5. Sun Garden Resort (Cluj)

vacanță în România cazare in Cluj

 

Este imposibil ca o vacanță în România să nu includă și Cluj, al doilea oraş ca mărime din România. Poposim într-un paradis secret, departe de agitația orașului, pe numele lui Sun Garden Resort. Aici descoperim un adevărat domeniu, unde poți juca golf sau poți uita de lumea înconjurătoare pentru câteva ore, la Wellness & SPA. Zona de SPA este absolut uimitoare, datorită cupolei prin care păstrunde lumină naturală din belșug.

 

vacanță în România Cluj

 

Și zona restaurantului este impresionantă, ferestrele în arcadă, accesorizate cu baghete, fiind prezențe ce dau prestanță și un aer impozant acestui spațiu.

 

vacanță în România cazare in Cluj

Sursa foto

Mai multe informații găsiți pe site-ul Sun Garden Resort.

 

6. Theodora Golf Club (Alba Iulia)

vacanță în România cazare in Alba Iulia

Despre Theodora Golf Club am mai scris aici și am tot putea scrie la infinit. Nu de alta, dar este un loc atât de frumos, atât de special încât te îndrăgostești iremediabil de el. Aici este destinația perfectă dacă îți place să joci golf, căci dispune de cel mai lung parcurs din Europa.

Pe lângă facilitățile sportive cu totul aparte, ne-am oprit la Theodora Golf Club și datorită fațadei vitrate, realizată cu ferestre Schüco. Aceasta îi dă resortului un aer atât de actual, de luminos.

Camerele sunt amenajate în stil clasic…

vacanță în România cazare la alba iulia

Sursa foto

… iar restaurantul își încântă oaspeții, pe lângă preparate delicioase, cu o vedere splendidă asupra resortului. Și aici, suprafețele vitrate își spun cuvântul. 🙂

 

vacanță în România Alba Iulia

Mai multe informații – pe site-ul Theodora Golf Club.

 

7. Hotel Opera (Mamaia)

vacanță în România cazare Mamaia

 

Am ajuns și pe litoralul românesc, la Mamaia. Hotel Opera este situat chiar pe plajă și vă așteaptă cu camere ce au vedere la mare. Astfel, ferestrele generoase permit ca farmecul plajei și frumuseța Mării Negre să contribuie la șarmul designului interior.

 

vacanță în România hotel Opera

 

Amenajarea camerelor păstrează cromatica naturală a peisajului: turcoazul cerului, albastrul mării și auriul nisipului.

Despre restaurant, ce să mai spunem. Și aici, culorile marine și amplele suprafețe vitrate sunt vedete incontestabile.

 

vacanță în România cazare in Mamaia

Sursa foto

Pentru mai multe detalii, accesează site-ul hotelului.

 

8. Cheile Grădiștei (Fundata)

vacanță în România Cheile Gradistei

 

Vorbim de un întreg complex, situat aproape de pârtiile de schi din Fundata. Acesta pune la dispoziția vizitatorilor, pe lângă spații de cazare, un restaurant, un bar și centru SPA. Bineînțeles că și aici camerele au largi deschideri către exterior, mai exact către Munții Bucegi și Piatra Craiului.

 

vacanță în România Fundata

Informații suplimentare găsiți pe site-ul complexului.

Să aveți o vacanță în România minunată! 🙂

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read