Ce proiect va fi desemnat clădirea anului în 2019? Pe lista scurtă sunt peste 500 de înscrieri.

Must read

The Vessel realizat de către arhitecții de la Heatherwick Studio și Aeroportul Jewel Changi al celor de la Safdie Architects’ ar putea fi desemnate ”clădirea anului” la Festivalul Mondial de Arhitectură (WAF – World Architecture Festival), care va avea loc la sfârșitul acestui an, în Amsterdam.

S-au înscris peste 1.000 de proiecte pentru premiile Festivalului Mondial de Arhitectură. Arhitecții chinezi conduc cu cele mai multe proiecte, ceea ce demonstrează dorința țării de a deveni un mare centru al artei, designului și arhitecturii. Australia este pe locul doi la înscrieri, urmată de Marea Britanie, SUA și India.

WAF World Building of the Year: Jewel Changi Airport building by Safdie Architects
Aeroportul Jewel Changi, Singapore, de către Safdie Architects. Photo credit: Aeroportul Jewel Changi

Pe lista scurtă pentru premiul ”clădirea anului” oferit de WAF sunt 534 de proiecte din peste 70 de țări realizate de studiouri de arhitectură de renume, printre care amintim hotelul Morpheus realizat de către Zaha Hadid Architects și Biblioteca Centrală Oodi din Helsinki de către ALA Architects.

Alte studiouri care concurează pentru acest titlu, inclusiv EFFEKT Architects care au intrat în competiție cu Camp Adventure Tower și Woods Baggot cu Casa de pe plajă St Andrews.

WAF World Building of the Year: Morpheus Hotel by Zaha Hadid Architects
Morpheus Hotel, China, de către Zaha Hadid Architects. Photo credit: Ivan Dupont

Directorul festivalului, Paul Finch, a subliniat că proiectele aflate pe shortlist anul acesta pentru titlul de ”clădirea anului” 2019 sunt construcții durabile, inclusiv locuințele modulare accesibile ale celor de la BIG din Copenhaga și Distileria Macallan de către Rogers Stirk Harbour + Partners, care se caracterizează prin acoperișul realizat din lemn provenit din surse durabile.

„Am fost inspirați de gradul de inovare din acest an, care arată numeroase moduri în care arhitecții răspund la situațiile climatice și biodiversitatea cu care ne confruntăm”, a spus Finch.

WAF World Building of the Year: Helsinki Central Library Oodi by ALA Architects
Helsinki Central Library Oodi, Finlanda, de către ALA Architects. Photo Credit: Ivan Dupont

Alte proiecte semnificative care au fost selectate pentru premiile Festivalului Mondial de Arhitectură includ Primăria din Kiruna realizată de Henning Larsen, un pavilion asemănător unui abis realizat de Muir și Openwork la Galeria Națională Victoria și Heatherwick’s Coal Drops Yard.

NGV Pavilion 2018 by Muir and Openwork

Clădirile finalizate concurează pentru prestigiosul titlul de ”clădirea anului” 2019, în timp ce conceptele proiectelor se va lupta pentru titlul de ”Viitorul proiect al anului”.

În acest an, prezentările vor fi jurizate de arhitecții Anuradha Mathur și Maria Warner Wong și reprezentantul Dezeen, Adeon Betsky.

Anul trecut, titlul de ”clădirea anului” a fost primit de WOHA, care a realizat o comunitate verde pentru vârstnicii din Singapore, iar ”Viitorul proiect al anului” a fost obținut de Medellin River Parks din Columbia.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read