Casa din sticlă prefabricată și modulară care se instalează în 8 ore

Must read

Fie că vrei să vezi cum răsare sau apune soarele, să simți energia din mijlocul naturii, casa din sticlă, proiectată de Jaak și Andreas Tiik de la ÖÖD, reușește să transforme orice dorință în realitate.

Un proiect minimalist, modular, adaptat cerințelor prezentului – mobilitate și funcționalitate – reușește să ofere libertatea, atmosfera de visare, cât și senzația că toate activitățile se desfășoară sub cerul liber.

casa din sticlă

Ideea casei ÖÖD s-a născut când frații Andreas și Jaak Tiik plănuiau un weekend de drumeții. Ei căutau o casă mică într-un loc frumos unde puteau petrece noaptea. Cu toate acestea, tot ce puteau găsi erau case de lemn pentru grupuri mai mari de oameni sau case mici de calitate mediocră. Rezultatul? Casa în care ideile tale se potrivesc!

Construcția prefabricată, asemănătoare jocurilor Lego, casa din sticlă poate fi montată în 8 ore, fiind, astfel, destinată amplasării în diverse locații pentru cazarea pe termen scurt.

Cu trei laturi din sticlă oglindă, casa reflectă zonele înconjurătoare și reușește să se contopească cu natura. Arhitectura modernă, simplitatea și reflexiile dinamice ale vegetației din jur transformă casa din sticlă într-o operă de artă cu o naturalețe aparte. Iar pentru a întregi în orice moment apropierea de natură, panourile din sticlă sunt unite printr-o placare din lemn, ce constituie chiar intrarea în casă. 

Indiferent de unde este amplasată, pe lângă funcționalitatea și confortul oferite, materialul utilizat – sticla izolată – conectează, în permanență, interiorul cu mediul exterior.

Pereții din sticlă sunt cei care înlătură orice barieră între spațiu și natură, creând astfel o experiență unică.

În plus, puntea de lemn incorporează o cadă cu hidromasaj ce oferă posibilitatea de a admira în voie și profita din plin de aerul proaspăt și liniștea din inima naturii, departe de agitația orașelor. 

Photo credits: https://www.oodhouse.com

Interiorul este decorat și organizat inteligent pentru maximizarea spațiului existent, dar și pentru a delimita subtil zonele casei – dormitorul, chicineta, baia sau locul pentru relaxare. Aici, materialul predominant devine lemnul, ceea ce conferă construcției căldură și o atmosferă primitoare. Piesele de mobilier simpliste, inserțiile ușoare din metal, alături de pereții din sticlă devin un tot unitar complex. 

Minimalismul design-ului pune în prim plan priveliștea înconjurătoare, libertatea și vibrația naturii. Astfel, din orice zonă, dormitor, baie sau loc de relaxare poți admira mediul exterior.

Dormitorul are în componență un pat al cărei baze se poate extinde pentru un loc suplimentar de dormit.

Holul este  încadrat de un scaun din structură metalică și o lampă de podea, devenind astfel un loc plăcut pentru citit și relaxat.

Pereții din sticlă opacă separă baia de zona principală de living și, în același timp, permit ca lumina să pătrundă în interiorul casei. 

Photo Credits: https://www.oodhouse.com și http://www.contemporist.com.

Enjoy the world of glass!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read