Casă din Sibiu în stil minimalist, cu inserții contemporane

Must read

Conceptul designului pentru această casă din Sibiu a pornit de la mobilarea celor 3 zone diferite pentru o compartimentare functionala, care sa deschida spatiul. Stilul amenajarii este unul minimalist, cu insertii contemporane, date din texturile atent alese, tonuri calde, combinate cu materiale naturale. De aceasta amenajare, realizata de studio-ul Pure-Mess Design, se bucura o familie de 4 persoane.

Pentru a evidentia stilul minimalist, zona de gatit are un perete placat cu ceramica Marazzi cu insertii metalice si o hota decorativa ca element vertical. Mobilierul blatului de lucru unde este pozitionata plita, este gandit pe picioare de sticla pentru un design atipic, dar si o intretinere usoara. Electrocasnicele de la  Neff sunt incorporate intr-un soldat vis-a-vis de fereastra tip cortina. Astfel, la designul bucatariei contribuie si lumina natura care patrunde in interior din abundenta.

Blatul insulei este din ceramica Inalco, fapt ce a ajutat la realizarea chiuvetei din acelasi material, accesorizand cu o baterie si un dozator de sapun de culoare alb mat.

Zona de dining este elementul de legatura intre bucatarie, living si zona de birouri special amenajata la nivelul parterului.

Masa cu blat de lemn de 8 persoane este realizata pe comanda in tara, de Urbanwoods. Blatul a fost gandit sa preia din orizontalitatea parchetului stratificat si sa contureze cele doua modele de scaune de la Calligaris.

Zona de living din această casă din Sibiu reprezinta viziunea arhitectilor a unei amenajari confortabile si relaxante.

Constructia unde se afla televizorul si semineul este gandita pentru a creea o atmosfera spectaculoasa in cadrul serilor de film. Canapeaua de la Ditre Italia este modulara, pentru o flexibilitate mai mare pentru a satisfice toate nevoile in parcursul unei zile. De la coltul de citit, pana la relaxarea familiei in timp ce vizioneaza filmul favorit.

Mezinul amenajarii este fotoliul “lazy chair” de la Calligaris ce intretine o zona de discutie echilibrata intre oaspetii casei, dar nu in ultimul rand este o bucurie vizuala cand privim frumoasele imprejurimi prin ferestrele generoase.

Zona de lucru este “clusterul” casei, chiar daca este integrata intr-un open space, acesteia i-am creat o intimidate aparte. Am realizat doua zone principale de lucru, astfel incat toti mombrii familiei pot petrece timp impreuna. Prima zona este una functionala, cu doua birouri ce beneficiaza de o lumina naturala generoasa si spatii de depozitare sufliciente, iar a doua este gandita ca un “bow window”, in care bancheta cu spatii de depozitare comunica direct catre curtea interioara a casei – Sergiu Califar, Arhitect Sef Pure-Mess Design.

Dormitorul matrimonial schimba raportul stilurilor. Contemporanul fiind intr-o proportie mai mare, dar linia minimalista este pastrata.

Amenajarea predomina in culori inchise si are evidentiat un raport cald/rece. Fototapetul de la Wall & Deco preia din elementele folosite in restul amenajarii, avand o baza de ciment aparent cu o suprapunere de “urban jungle”, in tonuri de gri.

Patul tapitat de la Ditre Italia este imbracat in aceeasi catifea albastru petrol, precum sezlongul canapelei din living, pentru a evidentia designul unitar si customizarea produselor.

Dressingul, pentru ca nu beneficiaza de un spatiu foarte generos, a fost gandit ca o camera de oglinzi.

Pentru a crea un ambient cald, am controlat efectul peretelor opusi din mdf gri, iar ceilalti doi fiind imbracati cu oglinda fumurie, fapt ce lasa sa respire pardoseala calda a parchetului.

Baia matrimoniala, este de dimensiuni mici si este tratata ca un spatiu pe deplin functional, in care ceramica preia din texturile folosite pentru dressing si dormitor. Accesul in baie se face prin dressing.

Holurile sunt spatiile de tranzit gandite cu o atmosfera dinaminca create cu ajutorul benzilor led aparente. Trecerea intre spatii se face cu ajutorul raportului gol-plin intre scheletul structurii metalice si placarile cu pal melaminat.

Zona de jacuzzi este surpriza acestei casei din Sibiu, o adevarata oaza de relaxare.

Pentru ca nu beneficiam de o inaltime foarte mare, deasupra fiind sala de sport, am amenajat un ambient neutru, ce pune in evidenta fototapetul rezistent la apa de la Wall & deco . Acest ambient in functie de cum intra lumina in spatiu, este o oaza perfecta de relaxare, confortul fiind sporit si de mobilierul cu usoare linii futuriste de la PlusT.

Sauna si baile acestor spatii sunt amenajate pentru doua stari diferite. Baia de langa piscina are o linie moderna, futurista, pe cand baia de langa sala de sport are un ambient neutru, cald si cu un mobiler sportiv.

Sala de sport este spatiul de joaca si antrenament al beneficiarilor, pentru zilele urate cand acestia nu isi pot desfasura activitatea in aer liber. Amenajarea este gandita cu un design ce iti ofera multa energie. Aici vorbim de doua tipuri de accente controlate, unul cromatic dat de insertiile galbene si un al doilea dat din benzile led aplicate ce urmaresc ca un traseu al spatiului.

Amenajarea camerelor celor mici din această casă din Sibiu

Camera baiatului, este preluata din jocurile lego si pusa in scena pentru un dinamism potrivit personalitatii acestuia. Fototapetul tematic cu “batalia navelor” este realizat pe comanda alaturi de cei de la XT Deco.

Camera fetitei evidentiaza eleganta si creativitatea acesteia. Baza camerei este gandita cu doua modele de fototapet tot de la XT Deco, ce evidentiaza culorile ei preferate, roz prafuit si turquoise marin. Pentru a evidentia mediul urban ordonat din Sibiu, fototapetul de langa pat preia o silueta stilizata a caselor ce au acelasi stil.

Casa din Sibiu are aproximativ 350 mp utili, iar bugetul pentru amenajarea interioară a ajuns la 185.000 de euro.

Fotografii realizate Andrei Tudoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

Must read