Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă” – o experiență virtuală subacvatică

Must read

Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă” oferă copiilor și adulților o experiență virtuală subacvatică printr-o plimbare în adâncurile marine.

Pentru milioane de turiști care vizitează Battery Park din New York, Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă” aduce arta, arhitectura și muzica mai aproape de ei.

SeaGlass – ”Marea din sticlă” este un pavilion spiralat din sticlă curbată și din oțel, care găzduiește călătoria magică în lumea submarină și reamintește astfel de istoria Parcului Battery, find și originea primului acvariu newyorkez, deschis în 1896.

Designul permite vizitatorilor să „stea în interiorul” figurilor luminoase de pește, care au luat locul cailor și caleștilor din caruselul tipic.

Caruselul ”Marea din sticlă”

Compania Pavarini McGovern a fost selectată pentru experiența în construcția de structuri de sticlă deosebite și atipice, care sunt considerate lucrări de artă precum clădirile. Structura de pavilion de 240 metri pătrați este compusă din 70 de panouri de sticlă cu dimensiuni individuale, luminate, pentru a simula o experiență subacvatică cât mai autentică.

Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă”
Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă” Photo by Paul Warchol
Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă”
Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă”. Architect: WXY Architects. Photo Esto Photographics

Arhitecții Claire Weisz și Mark Yoes de la WXY au proiectat interiorul caruselului pentru a reflecta istoricul bogat al parcului și pentru a fi o sursă de lumină pentru peisajul anterior întunecat. Caruselul ”Marea din sticlă” a creat o grădină subacvatică, cu 30 de pești de dimensiuni gigant.

”Folosind paradigma lanternei magice, sticla se schimbă de la clar la opac în timp ce drumul începe, diminuând spațiul pentru a capta experiența unor scufundări sub apă. În timp ce caruselul se rotește, proiecțiile digitale interioare îndreaptă imaginile în mișcare pe exteriorul clădirii, animând călătoria” – WXY Architecture și Urban Design.

Caruselul SeaGlass ”Marea din sticlă” deste alcătuit dintr-o placă turnantă spiralată, care se rotește în trei dimensiuni, adăpostită într-o carcasă din oțel și sticlă. Atmosfera subacvatică a spectacolului este creată prin intermediul iluminării cu LED-uri care schimbă culorile, combinată cu proiectoare luminoase „cu efect de apă”. 

Caracteristici cheie

  • Pavilion de sticlă și oțel inoxidabil, cu diametrul de 60 de picioare, înălțime maximă la 30 de picioare
  • 18 pereți din sticlă curbată și 70 de ferestre din sticlă spirală
  • 30 de creaturi marine, aprinse intern cu LED-uri, pentru copii și adulți în interiorul cărora se pot așeza
  • Patru plăci grafice acționate de motoarele electrice adăpostite sub podea, creând mișcarea călătoriei fără a fi nevoie de un centru centralizat de comandă tradițional
  • 20 motoare individuale conduc creaturi marine în sus și în jos și în mișcari laterale

Dacă în vacanța de vară ajungeți în New York, acest carusel merită o vizită, indiferent de vârstă.

Caruselul este deschis zilnic publicului de la 10 a.m. la 10 p.m. și costă $5 pe călătorie. Detalii pe site-ul oficial http://www.seaglasscarousel.nyc.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read