Apartament mic, dar confortabil, cu terasă panoramică lângă mare

Must read

Principalul avantaj al acestui apartament de doar 50mp, dar foarte confortabil, în Costa Brava, Spania, este amplasarea sa la câțiva pași de mare. Pe o terasă spațioasă, cu vedere la plajă și munți – asul din mânecă pentru acest apartament mic – cina continuă până în zori..

Cu un spațiu în aer liber atât de inspirat amenajat, poți intra în interior doar ocazional. Dar și interiorul este un paradis pentru iubitorii de spații deschise, amenajate în culori calde și naturale.

Apartamentul se bucură de o renovare superbă realizată de arhitectul Xavier Claravall și designerul de interior Sonia Badia (de la studioul Xmasarquitectura). Dar întregul proces de reamenajare a acestei proprietăți originale din anii 70 nu a fost ușor.

„Am vorbit ore în șir cu clienții și am înțeles că cel mai important lucru pentru ei este lumina și priveliștea mării, așa că le-am acordat prioritate: din terasă până la patul din dormitorul principal se vede apa ”, povestește designerul de interior.

Terasa comunică atât de bine cu spațiul interior încât se confundă cu living-ul. Când ușile sunt deschise, doar perdelele marchează de unde începe și se termină terasa.

terasa

De pe terasă, în interior

În living, nimic nu împiedică priveliștile asupra mării, iar design-ul mediteranean a fost îmbunătățit cu pereți albi, detalii turcoaz și mobilier din fibre naturale.

Designerul de interior Sonia Badia a proiectat majoritatea mobilierului din casă, cum ar fi ingenioasa bancă de stejar și comoda din living, care funcționează atât ca scaun, cât și ca depozitare, dar și ca un pas pentru noua scară.

Designerul de interior și arhitectul au creat această partiție din fier și sticlă care separă camera de zi de bucătărie, dar permite celor care gătesc să vadă în continuare marea.

Lăsând bucătăria în urmă, pășești în dormitorul matrimonial, care este închis cu o ușă glisantă. Detaliul de a putea ascunde ușa în perete este minunat.

Și o altă idee strălucitoare se găsește în baie: deasupra chiuvetei dormitorului există o oglindă suspendată de frânghii marinărești, care permite ca marea să fie văzută și din această cameră.

Iar în lenjeria de pat și în decorul dormitorului, se repetă motivele marine și inspirația relaxată oferită de fibrele naturale.

La renovare, arhitecții au adăugat o nouă cameră pentru copii, la mansardă, din
nou, cu mobilier personalizat.

De asemenea, o altă idee bună este podeaua din microciment, răcoritoare, pentru zilele fierbinți de vară.

Dar, fără îndoială, soluția noastră preferată este scara din living, care începe ca o bancă de stejar și continuă în fier vopsit în alb. Scara a fost necesară pentru noua cameră de la mansardă.

Construirea unui astfel de refugiu mediteranean perfect ar fi imposibil astăzi. Legea costieră face din fiecare dintre cei 50 de metri pătrați ai acestui apartament de pe malul mării din Costa Brava o adevărată comoară. Dacă adăugăm încă o terasă de 31mp și posibilitatea de a câștiga o cameră în plus, la mansardă (datorită faptului că se află la ultimul etaj al clădirii), valoarea acestui apartament este inestimabilă. Familia care deține această bijuterie a ales studioul Xmasarquitectura pentru a renova această mansardă din anii 70.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

Must read