Petrece vara în mansardă și bucură-te de confort în zilele calde

Must read

Ultimul an a fost despre transformare, despre o nouă perspectivă a vieții, o nouă lumină asupra spațiului de locuit. Cu toții ne-am uitat mai atent la cum putem să ne facem locul de acasă mai frumos și mai confortabil. Mai mult ca oricând, această perioadă a pus într-o lumină nouă acel spațiu al casei noastre care aduna tot ce era nefolositor sau demodat, adică mansarda. 

Proprietarii de case au realizat că mansarda poate deveni biroul de acasă, spațiul de joacă al copiilor, cel în care facem mișcare sau libertatea de a reconfigura cu totul propria locuință. 

Acest articol este despre acei proprietari curajoși care au dat viață mansardei și au transformat un pod prăfuit și întunecat într-un spațiu care să servească noului stil de a locui și a conviețui. Ei bine, este și pentru cei care încă mai au nevoie de ceva inspirație și sfaturi practice.

Dar atunci când aducem lumina în interior, e bine să luam în calcul și umbrirea ferestrelor care aduce confortul interior, iar cele de la mansardă nu fac excepție. Există momente în care vei dori să ții razele strălucitoate în exterior. Pentru atunci când ai nevoie de intimitate, încearcă să vizionezi un film, să dormi sau să lucrezi. De asemenea, este important să îți protejezi interiorul, mobilierul sau decorațiunile interioare de razele puternice ale soarelui în zilele fierbinți de vară.

Dacă și mansarda ta este echipată cu ferestre VELUX, este posibil să te întrebi care îți sunt opțiunile. În acest articol, îți oferim un scurt ghid pentru ce tip de umbrire se potrivește camerei tale de la mansardă și cum te poate ajuta VELUX în acest sens. Pentru că alegerea ruloului depinde în întregime de stilul personal, de tipul încăperii şi de efectul dorit în încăpere: de la efect de întunecare la diminuarea luminii. 

Cum controlezi lumina în dormitorul sau în livingul de la mansardă?

Vrei întuneric total? Cu ajutorul ruloului opac VELUX poți avea un efect de întunecare în dormitor datorită designului inteligent prin care blochează lumina. Materialul certificat Oeko-Tex® atestă garanția unui produs fără substanțe chimice nocive, iar șinele laterale din aluminiu au culoare neagră pe interior pentru a elimina reflexia luminii.

mansardă

Dacă dormitorul a devenit și biroul de acasă, atunci ruloul Duo permite controlul luminii în timp ce lucrezi (perfect pentru acele apeluri interminabile pe Zoom!) și apoi poți întuneca interiorul, pentru a te pregăti de un somn odihnitor. Niciun alt rulou nu oferă acest nivel de funcționalitate, motiv pentru care ruloul duo este alegerea ideală pentru încăperile multifuncționale.

mansardă

Dacă dorești mai degrabă control al luminii pe întreaga durată a zilei, în living, ruloul Duo pentru ferestrele de mansardă VELUX este perfect. Două rulouri într-unul singur: un rulou opac care blochează pătrunderea luminii și un rulou plisat care îți permite să beneficiezi de cantitatea de lumină dorită, în funcție de preferințe. O combinație de nerefuzat, nu-i așa? 

Combină întotdeauna ruloul opac de orice culoare cu ruloul plisat alb. Colecția Colour by You îți permite să personalizezi rulourile opace şi rulourile Duo pentru a se asorta cu încăperea, stilul sau preferințele tale.

mansardă

O altă variantă interesantă pentru umbrirea ferestrelor de mansardă în living o reprezintă rulourile semi-transparente. Nu numai că este o modalitate excelentă de a controla lumina zilei în cameră, dar îți permite să creezi efecte de lumină colorate și originale, care pot completa alegerea personală a mobilierului și a decorului. 

mansardă

Iar pentru că vine vara, îți recomandăm să combini rulourile semi-transparente cu un rulou exterior parasolar pentru protecţie eficientă împotriva căldurii.

În plus, acest rulou este disponibil cu acționare manuală sau cu motor electric și solar pentru gestionarea de la distanță.

mansardă

Umbrirea camerei celor mici, la mansardă

Iar dacă mansarda ta a devenit camera copiilor, rulourile opace şi rulourile Duo sunt disponibile cu un design inspirat şi vesel. Combină și cu o plasă împotriva insectelor pentru a împiedica insectele să tulbure somnul celor mici. Design-ul fără șnururi aparente oferă siguranță copiilor.

mansardă

Spa la tine acasă, la mansardă

Trebuie să recunoaștem, avem o slăbiciune pentru mansardele transformate într-un spa privat, în propria locuință.

Iar alegerea înţeleaptă pentru băi o reprezintă jaluzelele, fiind rezistente la umezeală, ușor de curățat, mențin vizibilitatea, oferind în acelaşi timp intimitate, prin poziționarea lamelelor în orice direcție: reglează unghiul şi intensitatea luminii care pătrunde în încăpere.

Aceste jaluzele le poți folosi și în cazul ferestrelor pentru o bucătărie la mansardă.

mansardă

Cum umbrim fereastra pentru acoperiș terasă VELUX?

Dacă mansarda ta nu corespunde celor prezentate mai sus, stai liniștit, avem recomandări și pentru umbrirea ferestrelor pentru acoperiş terasă.

În acest caz, ruloul parasolar VELUX pentru acest tip de ferestre oferă controlul luminii datorită materialului semi-transparent, dar şi protecţie împotriva căldurii, astfel încât temperatura interioară să rămână plăcută şi confortabilă. 

Acest rulou este fabricat din material tip plasă și funcționează automat, având motor solar. Astfel, se acționează cu telecomanda din orice loc din casă. Montajul este rapid și ușor, din interiorul locuinței.

Rulourile şi jaluzelele VELUX sunt concepute special pentru ferestrele de mansardă VELUX. Asta înseamnă că întotdeauna se potrivesc perfect şi sunt uşor de montat – fără să fie nevoie de măsurare şi de tăiere. 

Pentru un confort sporit și protecție automată împotriva căldurii, adaugă sistemul VELUX ACTIVE pentru control direct de pe telefonul inteligent.

Petrece vara la mansardă, în confort termic și vizual, cu noua colecție de rulouri VELUX.

Photo credits: VELUX

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read