10 amenajări de terase în care să îți petreci vara

Must read

Dacă living-ul este inima casei, odată cu venirea verii, acesta cedează locul terasei. După ore în șir de discuții, citit, înotat în piscină … o terasă amenajată te face să îți dorești să rămâi cât mai mult afară și să te muți cu totul! Așadar, v-am pregătit 10 amenajări de terase în care poți să-ți petreci toată vara.

Amenajate în stil rustic, cu piatră, lemn, din materiale naturale sau reciclate… oricare ar fi cazul, casele cu terase amenajate sunt o invitație la a petrece mai mult timp în aer liber. De asemenea, sunt o inspirație și pentru terasele mai mici de la bloc, chiar și dacă restricțiile de spațiu permit integrarea unei mici bucățele din acestea.

Respirați și inspirați-vă!

Aici găsești 4 trenduri de amenajare a terasei și grădinii pe care le puteți încerca în sezonul cald

  1. Terasă amenajată rustic

O terasă rustică și acoperită este cea mai bună opțiune pentru a prelungi vara după orele de program. Dacă adaugi o mulțime de detalii verzi și câteva fibre naturale, cum ar fi acest covor, taburetul din ratan sau ghivecele de flori, nu vei vrea să mai pleci nicăieri! Iar perdelele albe, diafane, completează scena ca pentru o după-amiază caldă, în adierea vântului.


2. Amenajare terasă modernă, dar fără obiecte scumpe

Terasa acestei case ne dă o lecție de deco: dacă vrei, poți. Decoratorii au amestecat mai multe piese low-cost chic cu alte detalii mai scumpe pentru a obține un efect de lux, cu foarte puține inserții de culoare.

3. Terasă cu lumini solare și loc pentru servit cina

Dacă după-amiezile de vară sunt minunate, nopțile răcoroase sunt un cadou. Pe această terasă luminată, masa în aer liber este un element de bază. Zona de luat masa a fost delimitată și o pergolă frumoasă, acoperită în cu plante verzi completează decorul. O ghirlandă de lumini solare îmbrățișează spațiul, în timp ce detaliile din lemn, felinarele, lumânările și fibrele se adaugă în restul cadrului.

4. Terasă cu materiale reciclate și naturale

Această terasă rustică din piatră parcă e desprinsă dintr-un basm. Fațada fermei unde se află este acoperită cu iederă. Și natura pare să se contopească în sufrageria sa, decorată cu mobilier din lemn reciclat și textile cu imprimeuri și în nuanțele verii.

5. Terasă modernă

Terasa modernă a acestei case din Formentera este aproape un vis devenit realitate. Îmbrățișat de priveliști și briza mării, simți fuziunea perfectă dintre tradiție și avangardă cu pereții săi de piatră, elementele din lemn și amestecul cu pardoseala din beton sau mobilierul de designer. Arhitecții au reorientat întreaga casă astfel încât să fie complet deschisă către mediul înconjurător și bine au făcut!

6. Terasă la umbra stufului

Acestă terasă decorată rustic câștigă la originalitate pentru acoperișul de stuf, menit să aducă umbra în zilele toride de vară. Stuful este o soluție economică și ecologică pentru a câștiga umbra. Se vinde în role și este ușor de instalat.

Pentru cei care sunt mai degrabă adepții stilului modern și al tehnologiei, pergola motorizată inteligent de la Somfy este varianta elegantă, practică și eficientă în umbrirea spațiului exterior.Terasă umbrită cu acoperiș de stuf

Cu sistemele Somfy personalizabile, te poți bucura din plin de pergola ta, indiferent de anotimp.  Recomandăm să completezi pergola cu încălzire și iluminat conectate, pentru a crea o atmosferă confortabilă!

Controlezi cu o telecomandă sau de pe smartphone, atât lamelele ajustabile ale pergolei, ecranul de protecție, iluminatul cât și încălzirea. Totul este accesibil cu o simplă apăsare de buton!

Terasă umbrită cu pergolă Somfy

7. Terasă boho-chic

Totul de pe această terasă vă invită să vă relaxați: albul care îl luminează, priveliștile cărții poștale și stilul boho chic care îi conferă un aer de relaxare autentică. Pentru a extinde dormitorul principal către exterior, a fost instalată o pergolă unde a fost amenajată o cameră de vară pentru ca proprietarii să se poată bucura de apusurile de soare de pe insulă.

8. Terasă cu grătar

Cu o zonă de living și de luat masa, spațiu de gătit, scaune flexibile și iluminare, pe această terasă cu grătar rustic, orele trec fără să fie nevoie să intrii în casă, pentru că ai totul. Ce ți-ai putea dori mai mult?

9. Terasă ”închisă” cu plante

Această terasă te protejează de ochii curioși pentru că este ”închisă” cu plante, iar verdele dă adâncime, prospețime și intimitate. La o masă rotundă, te bucuri de o conversație bună, potrivit principiilor Feng Shui și aduce, de asemenea, o energie pozitivă spațiului.

10. Terasă cu două zone: living și loc de luat masa

Când ne gândim la decorul terasei, nu ne putem abține să nu ne imaginăm un colț confortabil. Aici găsim două zone diferite: ”camera de zi” și sala de mese în aer liber. Fotolii din ratan, ghivece mari, felinare colorate … și ce zici de coloanele clasice care susțin grinzile de lemn?

amenajări de terase
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read