Patru trenduri de amenajare a terasei și grădinii pe care le puteți încerca în sezonul cald

Must read

Noile trenduri în ceea ce privește designul pentru exterior vă vor aduce un plus de confort în momentul în care veți petrece timp în grădină sau pe terasă. De asemenea, paleta de culori și materialele naturale specifice acestui an vor crea o atmosferă liniștitoare de care vă veți putea bucura în următoarele luni călduroase.

Iată principalele trenduri pe care le recomandăm pentru terasa și grădina dumneavoastră:

  • Materiale naturale

Materiale precum ratanul și răchita se află la mare căutare în acest an. Deși ele vă pot aminti de stilul boho, în funcție de restul accesoriilor pe care le veți alege, puteți duce întregul aspect într-o altă zonă a designului. Trendul se datorează, în mare parte, dorinței pentru un stil de viață mai sustenabil și folosirii unor materiale prietenoase cu mediul. Majoritatea alegerilor pe care le veți face în perioada următoare ar trebui să fie cât mai eco-friendly.

De asemenea, alegeți și materiale textile precum inul sau bumbacul pentru pernele și păturile de exterior. Acestea vă vor garanta un confort sporit, în special în serile sau diminețile răcoroase. 

  • Covor pentru exterior

Un trend la care multe persoane nu se așteptau, dar care continuă să câștige din ce în ce mai multă popularitate. Oamenii își doresc să decoreze spațiile exterioare astfel încât ele să devină o extensie a spațiului interior. Ce alt element poate fi mai potrivit pentru a îndeplini acest scop, dacă nu un covor?

În funcție de modelul pe care îl veți alege, veți reuși să schimbați radical aspectul terasei. Recomandarea noastră este să optați fie pentru o nuanță pastelată, cu ajutorul căreia puteți adăuga un plus de culoare (în cazul în care covorul este de dimensiuni reduse), fie pentru o culoare neutră, cu ajutorul căreia să obțineți un echilibru vizual cu restul elementelor decorative (în cazul în care covorul este de dimensiuni mari). 

Bonus: pentru a aduce spațiul exterior la următorul nivel, alegeți un sistem audio care să vă permită să vă bucurați de muzica preferată în orice moment vă doriți. 

  • Scaun suspendat

În ceea ce privește mobilierul, scaunul suspendat este un must-have în 2021. Vă veți simți excelent într-un astfel de scaun în momentele în care doriți să citiți (activitate care are numeroase beneficii pentru sănătate) sau să ascultați muzică. În plus, majoritatea modelelor sunt obținute din materiale naturale, cum este ratanul. 

  • Paletă de culori simplă

Mențineți paleta cromatică într-o zonă simplă, naturală și adăugați accente cu ajutorul accesoriilor sau a florilor. Cu siguranță vă doriți să obțineți o atmosferă cât mai relaxantă și odihnitoare, iar culorile puternice, atunci când sunt în exces, vor avea chiar efectul opus. 

Porniți de la o paletă de culori restrânsă și adăugați, apoi, pe acest „fundal”, restul elementelor decorative, care pot fi în culori vii. Mai multe idei despre cum puteți obține o grădină amenajată cu stil, veți găsi pe Homelux.ro, împreună cu nenumărate alte articole despre amenajarea spațiilor personale. În plus, acestea au peste 50 de imagini care să vă inspire! 

Pe lângă elementele decorative naturale, precum gazonul, florile sau diversele plante plasate în ghivece care aduc un plus de frumusețe oricărui spațiu, trebuie să se regăsească și alte accesorii sau elemente de mobilier pentru exterior, atent alese dintre trendurile acestui an. Cu ajutorul lor, veți obține, cu siguranță, un rezultat final mai mult decât mulțumitor. 

Sursă foto: shutterstock.com, pexels.com

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read