Țeava Pexal cu proprietăți mecanice excepționale

Must read

Țeava multistrat Pexal combină avantajele metalului și plasticului. Calitățile avantajoase ale unuia dintre materiale compensează dezavantajele celuilalt. Toate armăturile care intră în contact cu un mediu lichid sunt fabricate dintr-un aliaj anticoroziv potrivit pentru sistemele de alimentare cu apă potabilă și rezistent la pierderile de zinc. După ștanțare la cald, țevile Pexal sunt supuse unui tratament termic special pentru a crește proprietățile anticorozive ale metalului. 

Alege această ţeavă Pexal cu izolaţie pentru casa ta, deoarece este un material cu proprietăți mecanice excepționale care îl apropie ca rezistență de metale.

Țeava Pexal – Caracteristici 

Rezistență la abraziune. Stratul interior de polietilenă este rezistent la coroziune și previne formarea de solzi. În plus, polietilena structurată cu plasă este rezistentă la abraziune. Această proprietate este foarte importantă, deoarece efectul impurităților abrazive prezente în apă este sporit sub presiunea apei. 

Alungirea. Alungirea termică (0,026 mm/m grade C) este aceeași ca și pentru țevile metalice.

Flexibilitate.  Raza de îndoire poate fi de 2,5-5 ori diametrul țevii metal-plastic, în timp ce secțiunea transversală în curbă rămâne constantă. După îndoire, țeava pexal își păstrează forma în același mod ca o țeavă metalică. Prin urmare, este posibil să conectezi fitinguri la țevi și să le livrezi la locul de instalare. Flexibilitatea țevii metal-plastic Pexal permite producerea de coate cu o rază foarte mică. Pentru a îndoi țevile din metal-plastic cu un diametru mare, este necesar să utilizezi un dispozitiv de îndoire a țevilor. În cazul țevilor pexal cu diametru mic, nu sunt necesare instrumente, deoarece pot fi îndoite manual. 

Impermeabil la oxigen. Stratul de aluminiu al țevii pexal nu permite trecerea oxigenului și, astfel, previne apariția coroziunii în componentele sistemelor de încălzire (cazane, calorifere etc.) atunci când aceste componente intră în contact cu oxigenul și sub influența razelor ultraviolete. 

Fluiditatea lichidului. Stratul interior al unei țevi pexal are o suprafață foarte netedă (rugozitate 0,007 mm), care previne ruginirea și, ceea ce este foarte important, nu își modifică proprietățile în timp. 

Gradul de igienă. Țevile Pexal nu au contraindicații pentru utilizarea în orice tip de instalație. Materialele utilizate pentru fabricarea țevilor și armăturilor sunt netoxice și pot fi utilizate în sistemele de alimentare cu apă potabilă. 

Rezistența la foc. Țeava Pexal este ignifugă datorită stratului interior de metal. În caz de aprindere, fumul are o densitate foarte mică. 

Conductivitatea termică. Țeava Pexal are o conductivitate termică foarte mica, egală cu 0,43 W / m.K. Conductivitatea termică a acestor conducte este de 900 de ori mai mică decât cea a conductelor de cupru. 

Greutate specifică redusă. Țevile multistrat Pexal au o greutate specifică foarte mică. O rolă de țeavă Pexal cu un diametru de 16×2,25 și o lungime de 100 m cântărește aproximativ 13 kg. 

Absorbție acustică. Țevile metal-plastic Pexal au proprietăți ridicate de absorbție a sunetului. Straturile de polietilenă exterioară și interioară ale țevii reduc nivelul de zgomot, care de obicei nu este absorbit de țevile metalice.

Țeava Pexal – Durata de viață 

Țevile Pexal, dacă sunt utilizate la valorile de presiune și temperatură specificate (presiune de până la 10 bari, temperatură de funcționare de la 0 la 95 de grade C), sunt durabile. Testele de laborator în condiții de îmbătrânire artificială au arătat că durata de viață a țevilor metal-plastic pexal depășește 50 de ani. 

La temperaturi de funcționare sub 95 de grade C, țevile Pexal sunt capabile să reziste la presiuni de peste 10 bar fără deteriorări (până la 25 bar la 20 de grade C). Același tip de țeavă poate fi utilizat atât pentru instalațiile de apă, cât și pentru cele de încălzire. Cu fitinguri filetate combină avantajul fiabilității sporite cu tehnica de instalare ușoară, fără a fi necesare instrumente speciale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read