Noi tehnologii pentru tăierea sticlei la glasstec 2018

Must read

Sticla devine o componentă care primește atenție și interes indiferent de domeniul de aplicabilitate. Astfel,  tăierea sticlei devine un proces care trebuie să fie precis, rapid și rentabil. Ținând cont de acest obiectiv, în cadrul celui mai important târg internațional dedicat sticlei – glasstec 2018, companiile de profil prezintă o varietate de posibilități și aplicații prin care sticla își etalează cu succes caracteristicile. 

Photo Credit: glassonweb.com

Printre inovațiile ce vor fi prezentate în cadrul expoziției se numără numeroase tehnici de tăiere cu laser, inclusiv jetul de apă sau tăierea la rece. MDI Advanced Processing GmbH din Mainz, prezintă la glasstec 2018 două noi tehnologii pentru aplicațiile industriale: laserul CO2 și laserul „verde”. Prin utilizarea acestora, marginea tăiată este precisă și curată, nefiind necesară post-procesarea. Practic, tăierea sticlei fără contact permite obținerea unei margini de înaltă calitate, cu o rezistență de trei până la patru ori mai mare decât o margine tăiată mecanic folosind o roată de tăiere. Această tehnologie este potrivită pentru tăierea sticlei subțiri și ultra-subțiri. 

tăierea sticlei
Photo Credit: mdi-ap.de

Împreună cu un rezultat perfect de tăiere, rentabilitatea unui sistem este una dintre cele mai importante cerințe. MDI răspunde cu succes acestei nevoi prin noua sa metodă de procesare cu laser verde care reduce semnificativ timpii ciclului, menținând un grad înalt de precizie. De la forare, marcare, texturare, până la decorare și găurire, laserul verde poate lucra până la o dimensiune a substratului de sticlă de 900 x 600 mm. Aceste noi tehnici oferă utilizatorilor o gamă variată de avantaje: lipsa costurilor suplimentare, un consum de energie scăzut, cât și o amortizare rapidă a costurilor de achiziție. 

Laserul USP pentru tăierea sticlei la rece  

Glamaco GmbH din Coswig prezintă la glasstec 2018 o dezvoltare interesantă pentru producătorii de articole din sticlă pentru masă – tehnica tăierii la rece ( laser cold cutting – LCC). Procedura este deja utilizată pentru tăierea sticlei plate utilizate pentru afișaj și are la bază avantajele laserelor de puls ultrascurte (USP), care se disting printr-o intensitate foarte ridicată. Acest lucru minimizează energia termică introdusă în tăierea sticlei, reducând în mod considerabil riscul apariției micro-fisurilor. Cu o rigurozitate mai mică de  2 μm în zona marginilor tăiate, costurile de procesare pentru abrazivi și tratamentul apei de măcinat vor rămâne în trecut. Laserul USP modificat este, prin urmare, ideal pentru crăparea capacelor în timpul producției de sticlă caldă. 

Photo Credit: glamaco.com

Jetul de apă pentru tăierea sticlei rapid și precis

Photo Credit: lisec.com

Puterea apei se face remarcată la glasstec 2018, în noul proces de taierea sticlei. Tăierea cu jet de apă oferă nenumărate avantaje, precum lipsa bavurilor de pe margini și a influenței termice asupra materialului care trebuie tăiat, cât și lipsa unei întrețineri periodice a instrumentelor.

LISEC Austria GmbH prezintă mașina verticală de frezat MRX-B WJ care pune în acțiune această tehnologie precisă, care minimizează timpul de procesare auxiliară. Conform producătorului, acest lucru garantează timpi de ciclu foarte rapizi. 

Centrul de frezare și găurire poate procesa o sticlă cu o grosime de 4 până la 20 mm și o  înălțime maximă de 2.700 mm. Decupajele plate pot fi realizate cu cel mai mic instrument de foraj mecanic, care este urmat de jetul de apă imediat în gaura de sondă rezultată. Acest lucru reduce considerabil contaminarea sistemului cu apă și nisip abraziv. Sistemul poate fi utilizat ca dispozitiv independent sau integrat în linia de producție.

glasstec este cel mai mare târg internațional de producție, prelucrare și produse din sticlă și va avea loc la Düsseldorf între 23 și 26 octombrie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read