Sticla pentru control solar Guardian – reflexii și culori în sediul BNP Paribas, Roma

Must read

Sediul central al clădirii BNL-BNP Paribas Group este un exemplu uimitor despre cum să combini design-ul arhitectural inovator cu bunăstarea și confortul optim pentru locatarii clădirii. Pentru această clădire, arhitecții au avut libertatea de a se juca cu reflexii și culori, folosind sticla pentru control solar SunGuard® de la Guardian.

De asemenea, proiectul se remarcă prin gradul său ridicat de angajament față de sustenabilitatea mediului, fiind certificat cu clasa A și LEED Gold, pentru consumul redus de energie, în comparație cu clădirile tradiționale.

Proiectată de compania italiană de arhitectură 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo, clădirea a fost creată astfel încât să se integreze în mediul urban.

sticla pentru control solar
Photo credit:Luc Boegly / 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures

Mirajul clădirii

Datorită sticlei inteligente, estetica este atragătoare din punct de vedere vizual, reflectând vecinătățile clădirii pe toate laturile sale și schimbându-și aspectul în funcție de momentul zilei și de vreme. Asta ajută clădirea să se transforme într-o structură asemănătoare mirajului, a cărei înfățișare se schimbă continuu, atrăgând reflexiile cerului și luminile orașului, evitând în același timp să fie percepută ca un obstacol al priveliștilor. De asemenea, estetica oferă o tranziție perfectă între stația Triburtina și cartierele rezidențiale din jur.

sticla pentru control solar

sticla pentru control solar
Photo credit: Luc Boegly / 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures

Așa cum Alfonso Femia, Fondator-Partener, Președinte, CEO și Project Manager al 5+1AA, declară:

„Prin culorile sale dinamice și reflexive, sticla din clădire caută propriul dialog cu împrejurimile sale și luminile Romei. Fie noapte sau zi, sticla oferă reflexii ale luminii, culori și transparențe unice, mereu schimbătoare”.

Sticla pentru control solar

Pentru sticla structurală, Guardian Glass a furnizat cinci produse diferite din gama de sticlă pentru control solar SunGuard® SunGuard Solar Silver 10, SunGuard Solar Silver 20, SunGuard Solar Neutral 67, SunGuard HP 35/26 și SunGuard HP 43/3.  

Patru dintre aceste produse oferă un aspect argintiu, celălalt un aspect mai neutru. Toate aceste produse din sticlă acoperită oferă diferite niveluri de transmisie a luminii și reflexie externă, pentru a se potrivi cerințelor precise ale arhitecților.

sticla pentru control solar
Photo credit:Luc Boegly / 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures

Pentru a afla mai multe despre sticla Guardian SunGuard, vizitează www.guardian.com. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read