Plantele în ghivece mari au capacitatea de a transforma orice spațiu în interior sau în exterior, iar cu cât sunt mai mari, cu atât atrag mai multă atenție. Dar unde amplasăm aceste ghivece mari, cum le combinăm sau le lăsăm de sine stătătoare? Un lucru e cert, acestea ne ajută să decorăm intrarea casei, să completăm un colț gol în interior sau să însuflețim spațiul exterior, de pe terasă.
Atunci când alegi ghiveciul perfect pentru o plantă, ia în calcul proporțiile plantei și alege o combinație care să funcționeze vizual mai mult decât orice. Ia în considerare starea de spirit pe care o dorești să o transmiți, dar și locul în care ghiveciul trebuie să stea în cameră pentru condiții optime pentru plantă.
Ghivecele au toate formele și dimensiunile: pătrate, în formă de ou, cilindrice, în formă de urnă.
Regula principală atunci când alegi un ghiveci este următoarea: stilul casei trebuie să reflecte și plantele în ghivece mari, așa cum suntem atenți la orice alte decorațiuni. Tipul plantei, dimensiunea spațiului unde intenționezi să amplasezi ghiveciul și stilul casei, toate acestea sunt elemente cheie pe care să le ai în vedere.
De exemplu, într-o casă modernă, alege plante în ghivece mari, cu forme cilindrice sau pătrate și texturi cât mai stylish. Ghivecele cu formă cilindrică dau un aer solemn și completează stilul arhitectural într-o cameră. Le poți amplasa individual sau grupate.
”Gruparea plantelor în ghivece mari într-o serie de dimensiuni creează niveluri într-o cameră. Mai ales când decorezi cu un buget limitat”, spune Poppy Lane, un designer australian.
Mai jos o serie de plante în vase mari pentru a te ajuta să-ți găsești stilul pentru spațiul tău de acasă.