Indiferent dacă vă mutați într-o casă nouă sau pur și simplu redecorați, nu există nici o îndoială că aveți toate intențiile de a maximiza spațiul, de a vă imprima stilul personal și de a crea un flux bun al camerei și a întregii case. Atingerea echilibrului dintre toate trei poate fi dificilă, dar cu siguranță este realizabilă și va face ca spațiul tău să se simtă mult mai primitor. Am adunat cele mai frecvente 5 greșeli de design interior de la specialiști internaționali și ce recomandă aceștia ca să le eviți sau să le rezolvi.
1.Amplasarea mobilierului de-a lungul fiecărui perete
Aranjarea mobilierului de-a lungul pereților este acțiune firească, dar poate împiedica fluxul spațiului tău.
„În loc să vă împingeți tot mobilierul de-a lungul pereților, alegeți locul care atrage cele mai multe priviri și pe care îl utilizați mai mult”, recomandă Liz Caan, un designer de interior cu sediul în Boston. De exemplu, amplasează o piesă de mobilier mare precum o canapea – în fața punctului de focalizare precum o fereastră mare – și tratați-l așa cum ați face cu un perete. Acest lucru oferă un interes vizual și de design.
Alte câteva opțiuni ar fi să scoți un fotoliu sau scaun de accent dintr-un colț și să îl pui mai departe în cameră, să poziționezi patul sau canapeaua în centrul peretelui, în loc să-l împingi în colțul îndepărtat.
2.Crearea obstacolelor vizuale și fizice
„Obstacolele” de design interior pot fi o piedică fizică sau un blocaj vizual, uneori ambele. Regula generală este că ar trebui să se simtă ușor să te miști într-un spațiu, mai ales când vine vorba de acasă.
„Luăm ca exemplu amplasarea unui birou”, spune Kevin Dumais, un designer de interior din New York. „Aici vrei să eviți sa stai cu spatele la intrarea în cameră. Făcând acest lucru, te lasă să te simți vulnerabil și poate crea chiar și sentimentul că nu ești binevenit în cameră. ”
În mod alternativ, poziționează biroul astfel încât să fii cu fața la intrărea în cameră atunci când stai jos. Astfel creezi o zonă de conversație pentru tine și pentru alții care intră în cameră. Dacă acest aranjament nu este posibil, atârnă o oglindă pe perete deasupra biroului, astfel încât să poți vedea intrarea, iar alții îți pot vedea fața.
Extrapolând acest sfat în restul casei tale, cea mai mare piesă de mobilier a camerei tale de zi trebuie să fie orientată spre intrare, iar toate intrările, inclusiv cele care duc dintr-o cameră în alta sau intrarea din față a casei tale trebuie să fie lipsite de blocaje fizice.
3.Scalarea greșită a obiectelor
Martyn Lawrence Bullard, un designer de interior cu sediul în Los Angeles, spune că una dintre cei mai mari greșeli de design interior care împiedică fluxul în interior este scalarea greșită a obiectelor de decor.
„A pune mobilă prea mare sau prea mică într-un spațiu poate ucide total senzația acelui spațiu. De exemplu, cumpărarea unei canapele prea mari poate strica o cameră”, spune el.”
Nu numai că face ca un spațiu să se simtă mai puțin primitor, dar poate îngreuna navigarea fizică în cameră. De asemenea, mobilierul prea mic nu vă va valorifica spațiul.
Este important să se aplice acest sfat și pentru articole de decor, cum ar fi iluminat sau chiar obiecte de artă.
„Dacă ați investit într-o piesă de artă este minunat. Asta nu înseamnă că aparține pe peretele cel mai proeminent al casei voastre plutind într-o mare de tencuială. Arta trebuie să fie dimensionată corespunzător pe peretele de care este atârnat. Scopul este mai puțin despre „afișare” și mai mult despre simțul locului.”
4. Gestionarea luminii naturale
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru orice spațiu este să profitați la maximum de lumina naturală.
Acest lucru ar trebui apoi completat cu o lumină artificială frumoasă, primitoare.
„A avea lumină naturală într-un spațiu este un privilegiu. Trateaz-o ca pe cea mai mare bogăție aurul și asigură-te că te bucuri de cum se schimbă lumina pe parcursul zilei ”, spune designerul de interior din Florida, Deborah DiMare.
Este important însă și cum controlezi cantitatea prea mare de lumină naturală, implicit de căldură. Indiferent de tipul de umbrire ales: perdele, draperii, jaluzele, rulouri, te ajută să fie automatizate și controlate cu o telecomandă sau chiar din telefon.
„Când este posibil, asigură-te că zonele de întâlnire cu cei dragi sunt aproape de o fereastră. Expunerea la natură, aer curat, lumină ne permite să aducem acea energie pozitivă în spațiile noastre. ”
De asemenea, odată ce soarele începe să apună, adaugă diverse tipuri de lumină artificială ca să profiți la maxim de spațiul tău.
5. Nu lăsa dezordinea să preia controlul spațiului
Dezordinea este o modalitate sigură de a perturba fluxul spațiului tău.
„O casă sau un birou înfundat poate duce la o minte aglomerată. Cu cât spațiul este mai curat, ordonat și deschis, cu atât mai multă energie poate curge ”, spune DiMare. „Fiecare articol pe care îl aduci în casa ta ar trebui să-ți vorbească și să rezoneze cu energia ta interioară. La o re-evaluare a obiectelor din casa ta, îți recomand să parcurgi cu privirea obiectele dintr- o cameră și să analizezi fiecare element. Întreabă-te dacă este util sau dacă te face fericit ceea ce vezi; decide-te în consecință și donează ce se poate”
În ceea ce privește piesele care nu sunt de decor, cum ar fi pantofii, paltoanele și alte articole de îmbrăcăminte, ascunde-le în spații desemnate.
De exemplu, o tavă mică de pe măsuța de cafea poate găzdui telecomenzi, un suport pentru încălțăminte închis sau un dulap de intrare poate servi drept adăpost pentru paltoane, iar un raft mic, ascuns la intrare poate colecta chei, ochelari de soare și telefoane.
Photo Credits: Pinterest