Sfaturi feng shui în dormitor

Must read

Cum te simți în dormitorul tău? Știm că un somn bun este esențial pentru starea de bine, că te pregătește pentru o zi mai luminoasă, dar cum și cât de mult contribuie decorul la acest lucru? Te invităm să descoperi câteva reguli pentru a aduce feng shui-ul în dormitor printr-o amenajare corespunzătoare.

Reguli feng shui în dormitor

Dormitorul este locul unde dormiți și vă relaxați, așa că este indicat să alegeți culori care să vă liniștească. În general, cele mai bune culori feng shui sunt culorile calde, de pământ. Unora le place culoarea deschisă de fulgi de ovăz, în timp ce alții simt că un dormitor gri este mai mult pe placul lor. Un albastru sau verde mai deschis poate fi, de asemenea, un mod frumos de a decora dormitorul, atâta timp cât nuanțele nu sunt prea intense.

Unul dintre factorii esențiali în alegerea celor mai bune culori feng shui în dormitor se referă la cele cinci elemente: Focul, Pământul, Apa, Metalul și Lemnul. Diferitele combinații ale celor cinci elemente pot aduce un flux de energie bună în interior. Ce combinație de culori să aduci în dormitor pentru realxare și un somn îmbunătățit în viața ta?

Utilizați ghidul de culori Feng Shui pentru a vă îmbunătăți viața, somnul și energia din dormitor.

Orientarea dormitorului către Nord

Dacă dormitorul este situat în partea de nord, elementul Feng Shui este Apa. Culorile Feng Shui care îl exprimă sunt diferitele nuanțe de albastru și negru. Elementul Apă guvernează, de asemenea, norocul într-o carieră de finanțe. Dacă vă îngrijorează munca sau lipsa de bani în timpul nopților nedormite, atunci prin schimbarea culorilor pereților dormitorului, energia Feng Shui vă poate ajuta să aduceți noi surse de finanțare în viața profesională.

Orientarea domitorului către Nord-Est și Sud-Vest

Elementul care corespunde acestor direcții este Pământul. Cele mai bune culori pentru feng shui în dormitor sunt maro, galben și roz. Elementul Pământ este responsabil pentru noroc în romantism.

Orientarea către Est și Sud-Est

Lemnul este elementul principal aici, deci alegeți culorile verde și maro pentru a vă îmbunătăți starea de bine. Elementul Pământ guvernează partea familiei și a sănătății vieții. Vă puteți salva de dureri de cap, stres și stări proaste dacă alegeți culori verzi și maronii pentru dormitor.

Orientarea dormitorului către Sud 

Dacă dormitorul se află pe partea de Sud, elementul corespunzător este Focul. Este probabil ușor de ghicit că nuanța recomandată aici este roșie. S-ar putea să credeți că roșul este o culoare foarte puernică și strălucitoare pentru un dormitor, dar există diferite declinări ale acesteia sau pur și simplu adăugați piese decorative roșii, cum ar fi o husă de pat și picturi roșii. Elementul foc poate aduce faima în viața ta, așadar, dacă ești blogger sau o persoană cunoscută publicului, aceasta poate fi o șansă pentru tine de a-ți schimba viața.

Dormitor către Vest și Nord-Vest

Culorile dormitorului Feng Shui sunt alb, auriu și argintiu datorită elementului metalic dominant al acestor zone. Alegeți culorile pereților dormitorului și, respectiv, materialele de mobilier, pentru a aduce creativitate în viața voastră. Elementul Metal este, de asemenea, responsabil pentru tot ce ține de copii și sarcină.

Patul tău joacă, de asemenea, un rol important în feng shui-ul general al camerei..mai mult decât ai putea crede. Unii spun că patul ar trebui să vă ofere întotdeauna o vedere bună a ușii. Alții spun că ar trebui să ai capul și patul spre nord. În ceea ce privește tăblia.. și aceasta are o semnificație. Optează pentru o tăblie din lemn masiv sau tapițată și evit-o pe cea cu bare metalice. Va păstra cu tine o energie bună, odihnitoare.

Este, de asemenea, o idee bună să păstrați liber sub pat. Așezarea unor suveniruri sau lucruri sub pat care conțin energie emoțională ar putea împiedica o noapte odihnitoare.

O saltea bună este întotdeauna recomandată pentru că favorizează un somn excelent. Pentru lenjeria de pat, este o abordare similară cu cea a culorii camerei. Dar, mai întâi, alegeți lenjeriile organice, din materiale naturale, pe care pielea le va aprecia. Tonurile pământului pot fi foarte relaxante, culorile neutre sau bej sunt calmante.

Simetrie pentru feng shuit în dormitor

A avea simetrie în dormitor este un feng shui bun: de la forma noptierelor și a patului, distanțarea uniformă pe ambele părți ale patului poate îmbunătăți energia Chi. Adăugați lămpi identice pentru o simetrie suplimentară. Cu cât dormitorul este mai simetric, cu atât energia va fi mai echilibrată și se va simți.

Obiectele de artă

Obiectele de artă și picturile pot fi grozave în dormitor, dar asigurați-vă că respectă teme de relaxare și calm. De la culoare la subiect, alegeți picturi care să vă dea o stare de bine, chiar dacă sunt abstracte, peisaje sau orice alt stil. Fiți conștienți de sentimentul pe care îl obțineți atunci când le alegeți. De asemenea, așezați picturile vizavi de pat, nu în spatele acestuia.

Ordine și curățenie pentru feng shui în dormitor 

Păstrați acea energie uimitoare în dormitor, curățând spațiul în fiecare zi. Cu cât aveți mai multă ordine în cameră, cu atât veți simți mai multă relaxare și reîncărcați bateriile cât timp vă aflați acolo. Asigurați-vă că totul are un loc desemnat în loc să lăsați să se acumuleze dezordine în această cameră.

Dacă am vorbit despre ce aduce o energie bună și feng shui în dormitor, ar trebui să știm și ce anulează o stare bună și determină un ”feng shui negativ”:

O oglindă orientată spre pat

Oglinzile reflectă mișcări și amplifică sunetele și, de asemenea, te distrag. De asemenea, ele nu contribuie la acel sentiment de sanctuar pe care îl doriți pentru dormitor.

Plante false și flori uscate

Acestea sunt opusul energiei vii, nu numai că strâng praful, dar pot reprezenta energie stagnantă. Deoarece plantele vii au o energie vie care poate intra în conflict cu energia relaxantă pe care v-o doriți în dormitor, păstrați-le pentru camerele de zi sau spațiile de locuit, unde pot fi apreciate mai mult.

Prea multe cărți

Câteva cărți este ok, dar prea multe pot transmite un sentiment de greutate și chiar dezordine.

Imagini cu apă în picturi

Apa este opusul focului. Deși apa poate fi văzută calmantă, ar putea funcționa și invers, împotriva sentimentelor pasionale pe care vrei să le aduci în dormitor.

În concluzie, folosiți aceste informații pentru a crea în dormitor o atmosferă liniștitoare și revitalizantă.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read