Scaunele Chiavari – un model de eleganță, ce transformă orice decor

Must read

Scaunele Chiavari sunt un model de eleganță în industria evenimentelor speciale, precum nunțile, botezurile, banchetele sau aniversările. Se poate spune că sunt „acele” scaune de nuntă căutate de orice organizator de evenimente, deoarece pot transforma orice decor într-un tărâm al eleganței și frumuseții.

Numele brandului, Chiavari, a fost dat de marchizul Stefan Rivarola în anul 1807. Acesta și-a dorit un scaun, făcut din lemn specific zonei Chiavari din Italia, dar care în același timp să-i evoce luxul boem al Parisului din acea epocă. Produsul final, realizat de meșterii săi, a fost unul spectaculos: un scaun comod, elegant și de o calitate excepțională. De-a lungul timpului, aceste calității ale brandului au fost păstrate cu rigurozitate. Scaunele Chiavari au devenit și mai populare după ce au fost folosite la recepția de nuntă a lui John și Jackie Kennedy în 1953 pentru invitații lor speciali. De atunci, reputația acestui model de scaun a crescut considerabil, cu ajutorul activ al mijloacelor de informare în masă moderne care le-au folosit în cadrul ceremoniile fastoase de decernare a premiilor Oscar  sau Globul de Aur.

Astăzi, acest model îmbina designul clasic al scaunelor de nuntă cu robustețea unor materiale de ultimă generație. Calitatea lor este dată de modul și de materialelor de fabricație folosite. De exemplu:

  • scaunele nu au îmbinari fiind produse din polipropilena cu tehnologii prin injecție cu gaz;
  • culoarea scaunelor rămâne aceeași în timp, chiar dacă sunt folosite în spațiu deschis;
  • materialul folosit are protecție împotriva razelor UV iar, datorită colorării sale speciale, zgârieturile nu se observă și scaunele nu au nevoie de recondiționări.

Diverși designeri au încercat reinterpretări ale modelului Chiavari: modele transparente sau colorate, modele somptoase din lemn sculptat – adevărate opere de artă, însă toate aceste reinterpretări au păstrat calitatea lemnului originar din Italia. Popularitatea brandului a dus și la o comercializare masivă a produselor care au devenit indispensabile oricăror evenimente, fie că se desfășoară înăuntru, fie în aer liber.

Modele originale se vând la licitații la prețuri destul de mari, de câteva sute de dolari, însă modele destinate industriei horeca sunt mai accesibile, iar calitatea lor este certficată de utilizatori din întreaga lume. Se poate spune că, datorită consumismuluui și globalizării, un produs inițial de lux a devenit parte integrantă a vieții omului obișnuit, așa cum l-a gândit creatorul său acum peste 200 de ani.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read