Restaurantul DOR, din Bran – Delicios. Organic. Românesc

Must read

De data aceasta, ne-am propus să îți trimitem simțurile culinare într-o călătorie la Bran, mai exact la restaurantul DOR. Amenajare spectaculoasă, delicatese fine cusine, aer curat de munte, iar o călătorie de câteva ore cu mașina până la munte nu a fost niciodată atât de extravagantă.

restaurantul DOR Bran

DOR (prescurtare de la delicios, organic, românesc) este restaurantul a cărui poveste a început acum mai bine de 10 ani. Altfel spus, la vremea aceea, proprietarul, un tânăr de 22 de ani din Moeciu, a cumpărat fundația unei viitoare construcții, lăsată în paragină. Scopul a fost clar: construirea unui restaurant pe fundația cu pricina. În urmă cu un an, visul tânărului antreprenor a devenit realitate.

Restaurantul DOR are acum o zonă mare de mese la parter, una de canapele și un bar. La etaj, există o altă zonă de mese, iar afară este o terasă generoasă.

restaurantul DOR copac la interior

Tradiție de familie

Pasiunea proprietarului pentru domeniul horeca este moștenire de familie. Părinții lui dețin restaurantul Crăiasa Munților, încă de pe vremea când omul de afaceri de astăzi era un mic copil. Astfel, după absolvirea facultății, tânărul antreprenor a obținut o finanțare și a deschis resturantul DOR.

Proiectul restaurantului a fost făcut de arhitecții George Orzan și Otilia Creița, care au întâmpinat numeroase provocări pe parcursul lucrărilor. Cele mai mari bătăi de cap le-au fost date de fundația existentă, căci și-au dat seama că nu conținea deloc fier. Întregul proces de construcție a durat 2 ani.

restaurantul DOR restaurant in Bran

Un copac numit dorință

Etapa amenajării interioara a fost una foarte plăcută, George Orzan fiind „in charge”. Proprietarul restaurantului i-a dat mână liberă, singura lui dorință fiind existența unui șemineu.

Ca punct de pornire al amenajării, George a ales un copac făcut din trunchi natural fără sevă și crengi naturale. Singurele elemente artificiale sunt frunzele. Acestea au fost lucrate cu maximă atenție la detalii la www.robertorossi.ro.

Trebuia să găsesc un element care ne leagă de mâncare și de natură în același timp. Acesta a fost un copac. Semnficația lui este una mai adâncă și vine din vechime. În trecut, în zona Branului se făcea multă agricultură, iar țăranii se așezau să mănânce  la umbra unui copac„, spune George.

restaurantul DOR amenajare cu lemn

Pentru a se integra în peisajul înconjurător, amenajarea are la bază multe elemente desprinse din natură. Barul este din stejar cu inserții de metal vopsit, la etaj întâlnim pe unul dintre pereți șindrilă făcută de un meșter local, iar în zona copacului vedem lemn ars.

Ferestrele mari, prin care muntele se vede în toată splendoarea lui, au contribuit la farmecul acestei amenajări. Cu ajutorul lor, comunicarea dintre interior și exterior se face impecabil. Este o reală plăcere să stai la masă și să iei parte la spectacolul naturii. Nu cred că greșesc dacă spun că ferestrele sunt unele dintre elementele de bază ale amenajării„, George.

restaurantul DOR paravan

Bucătărie ardelenească în haine noi

Bineînțeles că nu putem încheia acest articol fără a aduce în poveste apetisantele mâncăruri de la restaurantul DOR. „Reinterpretarea rețetelor tradiționale înseamnă preparate culinare cu gustul de altă dată, transformate în delicatese fine cusine de chefi medaliați la concursuri internaționale. Vorbim de preparate ce au la bază ingrediente de la producătorii locali, pentru a desena mirosul și aromele demult încercate, dar în prezent reinterpretate„, spun reprezentanții restaurantului.

restaurantul DOR retete cu pui
Piept de pui în crustă de piure de cartofi cu parmezan, umplut cu unt și verdețuri. Yammi! 🙂

Așadar, că tot se apropie weekend-ul, ce spuneți de o călătorie la Bran? 🙂

Foto

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read