Renovarea unui apartament de doar 46mp în culori feminine

Must read

Ce a presupus renovarea unui apartament mic de doar 46 mp în plină pandemie? Întregul proces de reamenajare a durat 5 luni și s-a suprapus cu perioada pandemiei, ceea ce a împiedicat întâlnirea dintre designer și proprietar. Dacă nu am fi știut, nici nu am fi zis 🙂

Locuința a fost renovată și amenajată pentru a fi reședința unei fete, prin urmare, este decorată în culori feminine, blânde și, în ciuda suprafeței mici, are absolut tot ce este nevoie pentru un trai confortabil.

Hai să aruncăm o privire!

Punctul de plecare al conceptului de interior a fost o lampă în nuanță corai dintr-un mic atelier francez. Lampa a dat tonul și la propriu și la figurat. S-a dorit ca mobilierul de bucătărie și perdelele să aibă culoare. Din cauza pandemiei însă, lampa nu a putut ajunge de la Paris în Alma-Ata, Kazakhstan, unde este apartamentul, așadar toată renovarea a avut loc în absența acesteia. Dar, pentru a se potrivi în decorul final, designerul de interior Elina a scris atelierului pentru a obține numărul vopselei, dar țesătura era vopsită manual. Când lampa și-a luat locul în sfârșit în dormitor, toată lumea a răsuflat ușurată: puzzle-ul s-a reunit, culorile s-au potrivit.

Planul original al apartamentului nu implica un dormitor, fiind cu o singură cameră. Prin renovare, designerul a reușit să găsească un loc pentru o zonă de dormit cu drepturi depline, pentru un dressing și pentru o bucătărie deschisă cu living-ul. Livingul este destul de mic, dar într-un apartament mic trebuie să sacrificați ceva. Și nicidecum dormitorul, crede designerul, întrucât a dormi tot timpul pe o canapea extensibilă nu este cel mai grozav.

În timpul renovării, designerul nu s-a întâlnit niciodată cu clientul, așa că a trebuit să își stabilească singură prioritățile. A existat însă o singură dorință: „să creăm o locuință confortabilă”. 

Dar ce este inclus în conceptul de confort pentru o femeie? 

Proprietara spune că se gândește la locuința sa ca la un loc de reîncărcare după o zi grea și vrea să simtă căldură și emoție în fiecare articol. Pentru ea, aceasta este principala prioritate: casa ar trebui să devină un loc de putere pentru proprietarul ei. 

Așadar, confortul ar trebui să includă nu numai ce este necesar, dar să ofere și emoții pozitive. Marmura de Carrara din baie, de exemplu, sau scaunele, care sunt asociate cu Viena veche, aduc într-o casă confort, dar și dovada că tradiția este prețuită.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read