Da, un apartament mic este o provocare pentru toată lumea, de la cei cu experiență în amenajări interioare la cei fără experiență. Spațiile mici sunt și mai dificile, atunci când sunt situate la bloc și nevoia de depozitare este mare.
Dar cum poți face totuși ca într-un apartament mic să obții mai mult spațiu util, mai multă lumină și o notă personală?
Poate trebuie să renunți la anumite lucruri, de regulă la pereți, adică să fie regândite compartimentările. Dar pentru o reorganizare e necesar să te asiguri dinainte că aceasta este posibilă. Ei bine, de multe ori soluțiile găsite de către specialiștii te pot uimi prin simplitatea lor, așa cum este cazul acestui apartament mic, de tip boutique, de doar 31 de metri pătrați, din Timișoara. De amenajarea lui s-a ocupat Dunca Raoul Design, iar rezultatul este unul spectaculos, iar proprietarii îl vor putea închiria în regim hotelier.
Cum să obții mai multe funcțiuni într-un apartament mic?
În primul rând, livingul și dormitorul se află într-un spațiu semideschis și, chiar dacă suprafața este de doar 31 de metri pătrați, arhitecții au reușit să se joace cu texturile și lumina.
Pentru un spațiu cât mai confortabil, în camera de zi au ales o canapea extensibilă și o bibliotecă ce are rolul totodată de a separa această cameră de zona dormitorului.
Accentele și contrastele din dormitor, ghirlandele luminoase, împreună cu cea mai importantă piesă din această încăpere – patul, accentuează personalitatea spațiului și dau formă unui apartament mic, dar unic.
O notă de unicitate găsim și în baie prin accentele de culori introduse în cadrul neutru compus din texturi de lemn și piatră.
Amenajarea bucătăriei dintr-un apartament mic este o reală provocare. Aceasta trebuie să fie cât mai compactă și bine organizată, iar acest spațiu este gândit în așa fel încât să ofere un loc de servit masa și strictul necesar unei bucătării.
Rezultatul amenajării unui apartament mic? Un interior rafinat, luminat și condimentat.