Purificatoarele de aer Daikin elimină mai mult de 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute

Must read

Renumitul laborator francez Institut Pasteur de Lille concluzionează în urma testelor sale că gama de purificatoare de aer Daikin elimină mai mult de 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute*.

  • Conform testelor efectuate în laboratoarele Institutului Pasteur de Lille, purificatoarele de aer Daikin elimină peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute. Acest virus face parte din aceeași familie cu SARS-CoV-2, coronavirusul care a cauzat pandemia COVID-19. 
  • Purificatoarele au fost, de asemenea, evaluate ca având o eficacitate de 99,93% împotriva virusului H1N1 în 2,5 minute. H1N1 este virusul care cauzează gripa comună.
  • Acest lucru înseamnă că purificatoarele de aer Daikin sunt o măsură suplimentară în lupta împotriva bolilor respiratorii. Purificatorul compact plug-and-play poate contribui la reducerea riscul transmiterii virusului respirator.
  • Această recunoaștere este un pas înainte în planul Daikin de a deveni un participant important în activitatea de purificare a aerului din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Purificatoarele de aer Daikin testate împotriva coronavirusului

Ca specialist în managementul calității aerului, Daikin și-a însușit misiunea de a oferi soluții inovatoare și a comercializa purificatoare de aer de peste 45 ani. Produsele și tehnologia brevetată de purificare a aerului, folosită în alte echipamente Daikin, și-au dovedit cu mult timp în urmă eficacitatea împotriva poluării aerului, precum și a polenului sezonier și a virușilor. 

Pentru a consolida afirmația privind eficacitatea tehnologiei sale, Daikin Europe N.V. a încredințat laboratorului francez Institut Pasteur de Lille testarea gamei sale de purificatoare de aer. S-a dovedit în mod oficial că modelele Daikin elimină peste 99,98% din coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute.  Aceasta este o realizare importantă. 

Institutul Pasteur de Lille a efectuat testul cu virusul HCoV-229E, care este un coronavirus strâns legat de SARS-CoV-2. Din motive de siguranță, virusul SARS-CoV-2 în sine nu a fost utilizat. Faptul că cei doi viruși sunt din aceeași familie este un indiciu puternic că purificatoarele de aer Daikin sunt arme importante pentru reducerea riscului de transmitere a virusului și combaterea pandemiei COVID-19.

Eficacitatea purificatoarelor de aer Daikin se realizează printr-o combinație a filtrului HEPA electrostatic de înaltă performanță, care captează virusul, urmată de o expunere intensă la tehnologia Daikin patentată Flash Streamer, care elimină virusul.

Institutul a testat, de asemenea, purificatoarele de aer pentru eficacitatea împotriva H1N1, virusul gripei sezoniere. În aceleași condiții de testare, Institutul Pasteur de Lille concluzionează în urma studiului faptul că unitățile Daikin elimină peste 99,93% din acest virus H1N1 în 2,5 minute. Acest lucru demonstrează că aceste unități sunt, de asemenea, foarte performante în combaterea gripei.

Purificarea aerului și ventilația sunt esențiale pentru medii de interior sănătoase

Purificatoarele de aer Daikin purifică aerul din interior, circulându-l prin unitate și lăsând aerul să treacă prin mai multe filtre și tehnologii de purificare. De obicei, unitățile sunt utilizate în spații rezidențiale, birouri mici, magazine de vânzare cu amănuntul, clase, camere de așteptare și cabinete medicale. Fluxul de aer al unui purificator de aer Daikin este de aproximativ 330 m³/oră. Aceasta înseamnă că volumul de aer al unei încăperi medii trece prin unitate de mai multe ori pe oră.

„Rezultatele testelor sunt vești bune pentru societate. Chiar atunci când toată lumea se pregătește pentru o revenire la birou și la viața normală, putem crea condițiile pentru a face acest lucru într-un mod mai sigur. Angajamentul Daikin pentru medii de interior sănătoase a dus la un portofoliu larg de produse de filtrare și purificare a aerului. Utilizăm aceste tehnologii în soluțiile noastre de aer condiționat, încălzire și ventilație, atât pentru echipamentele pentru clădiri mici, cât și pentru cele mari.

Putem ajuta practic pe oricine are nevoie de aer curat și proaspăt în interior să găsească soluția potrivită”, spune Olivier Luminati, Manager Ventilație și Purificarea Aerului pentru Daikin Europa, care a lucrat îndeaproape cu Institutul Pasteur de Lille la proiectul de testare Daikin.

Calitatea aerului din interior are o influență mare asupra performanței și bunăstării oamenilor. Există mulți factori care influențează calitatea aerului, cum ar fi particulele PM2,5, alergenii, umiditatea aerului și așa mai departe. Daikin a recunoscut această provocare cu mult timp în urmă, când a lansat primul purificator de aer în 1975, în Japonia. „Rezultatele obținute de către Institutul Pasteur de Lille sunt un progres major pentru noi și pentru societate. Sunt încrezător că Daikin poate deveni societatea de referință pentru managementul calității aerului din interior în regiunea EMEA”, spune Anthony Dimou, Director General Purificatoare de aer în EMEA.

*Rezultatele detaliate ale testelor pentru fiecare tip de purificator de aer Daikin:

Aparatul Daikin MCK55WVM (denumire comercială MCK55W), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimină 99,996% din Coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute de funcționare la viteza „turbo” în condiții de laborator (cameră etanșă cu volum interior de 0,47 m3, fără reînnoirea aerului). Coronavirusul uman HCoV-229E este diferit de virusul responsabil de COVID-19, SARS-CoV-2, dar aparține aceleiași familii de coronavirusuri.

Aparatul Daikin MC55WVM (denumiri comerciale MC55W/VB), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimină 99,98% din Coronavirusul uman HCoV-229E în 2,5 minute de funcționare la viteza „turbo” în condiții de laborator (cameră etanșă cu volum interior de 1,4 m3, fără reînnoirea aerului). Coronavirusul uman HCoV-229E este diferit de virusul responsabil de COVID-19, SARS-CoV-2, dar aparține aceleiași familii de coronavirusuri.

Aparatul Daikin MCK55WVM (denumire comercială MCK55W), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimină 99,986 % din virusul gripei A subtip H1N1 în 2,5 minute de funcționare la viteza „turbo” în condiții de laborator (cameră etanșă cu volum interior de 0,47 m3, fără reînnoirea aerului). 

Aparatul Daikin MC55WVM (denumiri comerciale MC55W/VB), testat de Institutul Pasteur de Lille, elimină 99,93 % din virusul gripal A subtip H1N1 în 2,5 minute de funcționare la viteza „turbo” în condiții de laborator (cameră etanșă cu un volum interior de 0,47 m3, fără reînnoirea aerului).”

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read