Pilkington: vitraje pentru izolarea fonică

Must read

Ferestrele clădirilor în care trăim și lucrăm pot juca un rol important în reducerea problemelor de sănătate. Pe lângă stresul și anxietatea de zi cu zi, zgomotul excesiv poate fi extrem de dăunător pentru sănătatea noastră, mai ales cel provocat de trafic. Prin urmare, rolul sticlei în reducerea poluării fonice este tot mai mare, iar vitrajele pentru izolarea fonică vor fi esențiale.

Tot mai mulți dintre noi trăim și muncim în spații urbane aglomerate – care sunt pe cale de a deveni tot mai zgomotoase – iar blocarea zgomotului exterior va deveni din ce în ce mai importantă.

vitraje cu control al zgomotului

Cea mai obișnuită metodă de a descrie izolarea fonică a sticlei este prin reducerea sunetului Rw, în decibeli (dB), care presupune corecția pentru răspunsul urechii.  Cu toate acestea, putem face ajustări ale valorii Rw pentru a ține cont de caracteristicile anumitor spectre ale sunetului, de exemplu Ctr dacă zgomotul este predominant de o frecvență joasă. În locurile în care zgomotul rutier urban provoacă o îngrijorare deosebită, aceasta înseamnă că izolarea fonică poate fi mai bine descrisă în termeni de Rw + Ctr.

În termeni simpli, cu cât este mai mare valoarea lui Rw sau, mai ales pentru zgomotul cu frecvență joasă, Rw + Ctr, cu atât mai puțin zgomotul va fi transmis prin sticlă. Performanța fonică poate fi optimizată în diferite moduri: prin realizarea panourilor de sticlă cât mai groase, utilizând sticlă laminată securizată sau în interiorul unei unități de sticlă izolatoare (IGU) – cu cât este mai mare distanța dintre foile de geam, cu atât este mai bună izolația.

Sunetul liniștii – vitraje pentru izolarea fonică

Performanța acustică poate fi îmbunătățită prin folosirea unei sticle laminate acustice, cum ar fi Pilkington Optiphon ™, care folosește straturi de folie elastică de PVB (polivinilbutiral) pentru a bloca sunetul. Acest produs poate atinge valori Rw de 50 dB, iar în centrele urbane și orașele aglomerate, valorile Rw + Ctr ajung până la 47 dB, reducând în mare măsură efectul dăunător al poluării fonice cauzate de trafic, trenurile la viteze reduse și procesele industriale. Un nivel de 140 dB reprezintă deja pentru noi pragul durerii.

Protecția împotriva poluării fonice reprezintă o componentă din ce în ce mai importantă a rolului unei clădiri și, sticla continuă să joace un rol tot mai mare în acest sens, astfel că vitrajele cu control al zgomotului vor fi esențiale pentru a menține ocupanții clădirii în siguranță și sănătoși.

Avantajele vitrajelor pentru controlul zgomotului

  • Un spațiu interior calm  – cu vitrajele pentru controlul zgomotului puteti sa va bucurati de tihnă și liniște.
  • Crește confortul și bunăstarea – vă puteți bucura de casa dvs. la un nivel sonor rezonabil, astfel vă puteți relaxa și destinde fără o solicitare suplimentară
  • Îmbunătățește somnul – vitrajele acustice formează o barieră eficientă împotriva zgomotului exterior permitându-vă să vă odihniți într-o atmosferă liniștită
  • Vitrajul pentru izolarea fonică poate fi combinat cu multe alte produse, cum ar fi izolarea termică, controlul solar, întreținerea redusă și sticla decorativă.

Pentru detalii de produs, accesați site-ul pilkington.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read