IKEA lansează colecția LOKALT în colaborare cu antreprenorii sociali

Must read

IKEA a prezentat noua sa colecție LOKALT, realizată în colaborare cu antreprenori sociali din India, Iordania și Thailanda, în cadrul evenimentului global, din 22 aprilie. 

LOKALT este rezultatul unei colaborări cu meșteșugarii locali contemporani din Amman, Delhi, Bangkok și liderul creativ IKEA, Maria O’Brian. Colecția este alcătuită din produse vibrante, cu designuri unice, contemporane, confecționate din materiale textile și ceramică, lucrate manual, care aduc împreună artizani și tradiții locale, astfel că fiecare față de pernă, fiecare covor, coș sau bol produs facilitează crearea de noi locuri de muncă, oferă egalitate de șanse și susține incluziunea în regiunile unde acestea sunt cu adevărat necesare.

LOKALT este o colecție care abordează într-o manieră modernă, plină de expresivitate, artizanatul tradițional. Colecția este plină de detalii inedite care transmit povestea locurilor din care sunt fabricate produsele.

Obiectele realizate din ceramică reprezintă un omagiu adus ritualurilor thailandeze de a servi masa, țesăturile reflectă frânturi din viața de zi cu zi din Amman, iar fețele de pernă și covoarele prezintă o grafică stilizată, inspirată din tradiția indiană”, spune Maria O’Brian, Creative Leader, IKEA Range & Supply.

Inițiativa IKEA Antreprenori Sociali constă în crearea unei vieți de zi cu zi, mai bună, prin oferirea unor oportunități de muncă pe termen lung și a unui trai decent pentru comunitățile vulnerabile din cadrul parteneriatelor de afaceri. Prin inițiativa IKEA Antreprenori Sociali, IKEA dezvoltă produse alături de meșteșugari locali încă din 2013. 

Colecția LOKALT va fi lansată în România la jumătatea lunii iunie.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read