O nouă viziune și perspectivă asupra golfului în Alba Iulia, la Theodora Golf Club

Must read

În apropierea orașului Alba Iulia s-a născut Theodora Golf Club, cel mai mare resort și club de golf din România pentru toți cei pasionați de acest sport. Cu o investiție din fonduri proprii de 15 milioane de euro, construcția resortului s-a întins pe circa un an și jumătate și a fost inaugurat în octombrie 2017.

Theodora Golf Club

La răscrucea dintre autentic și recent, a apărut acest nou punct de interes pentru vizitatorii si jucătorii din străinătate, atrași de povestea acestui loc inedit din Transilvania Centrală, care înseamnă mai mult decât un simplu teren de golf.

Tot aici găsim și un restaurant deosebit, printre singurele din lume care permit o panoramă integrală asupra terenului de golf prin suprafețele de sticlă generoase.

Fațada resortului a fost realizată cu sistemele Schüco, unul dintre partenerii strategici AluKönigStahl România. Au fost alese ferestre Schüco AWS 60 cu o izolare termică optimizată, uși ADS 60, care în combinație cu ferestrele sunt integrate armonios în fațadă, peretele cortină FW50+ și lamele parasolare fixe Schüco ALB de 255 mm lățme, cu protecție împotriva supraîncălzirii, lumină naturală optimizată și un confort sporit.

Sistemele de fațadă Schüco FW 50+  sunt printre cele mai apreciate în întreaga Europă datorită sistemului adecvat pentru perete cortină pretențios geometric, izolării termice și fonice excelente, rezistenței la soc, antiglonț, anti-efracție. În plus, există o multitudine de variante de design.

Theodora Golf Club

La designul resortului de golf și-au adus aportul specialiști care au creat 18 parcursuri unice, finalizate cu cel mai lung traseu din Europa – par 6 – 735 m. Localizat în centrul Transilvaniei, Theodora Golf Club beneficiază de facilități unice și servicii premium într-un cadru natural, relaxat și primitor. Resortul oferă oaspeților, vizitatorilor și jucătorilor de golf cazare de 4 stele în cele 15 vile, restaurant internațional à la carte, lounge bar și terasă, salon privat, sală de conferințe, pavilion exterior pentru evenimente, piscină exterioară, simulator indoor și Pro Shop cu accesorii de golf.

Fiecare detaliu din construcția și decorarea clubului poartă amprenta fondatorului, domnul Ioan Popa, proprietarul Transavia și artizanul brandului Fragedo, care a investit în golful românesc din pasiune. 

Numele ales, Theodora, cu rădăcini istorice din Grecia Antică, luminează acest loc, ca un dar care asteaptă să fie înțeles și apreciat de toți cei care sunt oaspeții acestui resort. Theodora Popa este cel de-al doilea fondator al clubului, cu aceeași pasiune pentru jocul de golf.

Cine a realizat designul și arhitectura resortului?

O echipă de arhitecți și specialiști au realizat arhitectura resortului și a clubului, iar la nivelul terenului de golf s-a lucrat cu specialiști de renume internațional, respectând standarde pentru ca proprietatea să poată fi echivalată drept club și resort de golf premium, la nivel internațional. 

Propunerile au venit din partea profesioniștilor sau a fost viziunea ownerilor?

Ca și la Transavia, tot ce s-a creat și construit poartă amprenta inconfundabilă a fondatorului Ioan Popa. De la sediul central al companiei, în formă de ou, realizat din sticlă, la clubul de golf, la biserica Arca Noetică se remarcă același stil inovator, aerisit, atipic.

Cum considerați că sticla îmbunătățește întregul design?

Da, sticla este absolut necesară, mai ales când vizualul este atât de ofertant. Practic din restaurantul The View avem viziunea panoramică asupra întregului teren de golf, acest lucru fiind un atu al restaurantului care se clasifică printre singurele din lume cu această panoramă extinsă de 360 grade. 

Ce îi impresionează cel mai mult pe oaspeți? 

Locația deosebită, facilitățile premium, terenul de golf state-of-the-art, toate sunt apreciate de vizitatori, golferi, oaspeți, iar pentru o evaluare pertinentă este recomandată o vizită directă. 

Aveți oaspeti care vin exclusiv pentru restaurant?

Meniul internațional à la carte este elaborat de Executive Chef Florin Matei. Servirea atentă, preparatele proaspete din surse locale, selecția fină de băuturi, panorama inedită a restaurantului sunt ingredientele care fac din orice brunch, prânz sau cină locația perfectă pentru pasionații de gourmet. 

Ce specific culinar oferă restaurantul?

Restaurantul resortului are un specific ”international cuisine”, iar preparatele sunt adaptate și interpretate de Chef Matei, având o tușă finală caldă, ușor latină,  potrivită unui stil de viată sănătos, relaxat, mediteraneean. 

Detalii pe www.theodoragolfclub.ro , Facebook, Instagram, YouTube.

 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read