O casă aproape ”invizibilă” din beton și sticlă de la poalele Alpilor

Must read

Simțul minimalismului neclintit al Casei G face ca vizitarea acestei case din nordul Italiei să fie o experiență cu adevărat relaxantă. Arhitectul său, italianul Vanotti, recunoaște că își propune să creeze un spațiu în care să te simți calm și în contact cu exteriorul, ca pe o „terasă locuită”, spune el.

Când clientul său i-a propus o casă pe un loc minunat printre podgorii, într-un orășel de la poalele Alpilor, arhitectul a fost de acord imediat. Proprietarul și-a dorit o casă „curată, simplă și relaxantă”, iar Vanotti s-a inspirat din arhitectura modernistă și munții din apropiere.

Prin crearea unei construcții cu pereți cortină din sticlă și plasarea acesteia cu vedere spre dealurile și munții din apropiere, arhitectul a realizat o casă care surprinde soarele pe tot parcursul anului și în toate sezoanele. O piscină infinity de 35 de metri se întinde paralel cu forma casei și reflectă împrejurimile, îmbunătățind în același timp liniaritatea eterică a clădirii.

Construită în cea mai mare parte din beton și sticlă, structura folosește deschideri Sky-Frame – un sistem elvețian sofisticat de ferestre glisante fără rame, care încadrează întreg living-ul, cu vedere spre apă. Acest lucru accentuează inteligent sensul de claritate și simplitatea în proiectare.

„Rezultatul este o casă aproape invizibilă, care se integrează în peisaj, unde vă puteți bucura de liniștea împrejurimilor”, spune Vanotti.

terasă locuită

Photography: Marcello Marina

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read