Luminatoare modulare pentru o nouă înfățișare a unei școli din Suedia

Must read

Un lucru este sigur: sticla în toate formele ei are puterea de a transforma spațiile indiferent de vechimea lor. De data aceasta, școala Sågbäcksgymnasiet din Suedia ne-a atras atenția și ne-a demonstrat încă o dată acest fapt. După 10 ani de discuții pentru adoptarea unui plan de renovare, școala vocațională se remarcă, în prezent, printr-o nouă înfățișare, transformare realizată prin luminatoare modulare de la VELUX.

luminatoare modulare

Construită încă din anii 1960, școala suedeză contribuia prin arhitectura sa clasică la planul de dezvoltare al orașului Stockholm. Cei peste 50 de ani de uzură și-au pus amprenta asupra clădirii, dar, mai ales, au tras un semnal de alarmă asupra unei renovări care să aducă clădirea în secolul 21. După mai bine de 10 ani de discuții, planul de renovare a fost adoptat și a inclus înlocuirea a peste 100 de luminatoare vechi cu 104 luminatoare modulare VELUX. În prezent, Sågbäcksgymnasiet este din nou o școală profesională autentică ce insuflă atât elevilor, cât și proiectanților un sentiment de mândrie. 

 

Luminatoare modulare pentru un viitor mai luminos

Directorul Hans Almgren descrie școala ca fiind „o clădire solidă în stilul modernist clasic” și se bucură că planul de renovare a reușit să mențină aspectul arhitecturii originale. „Ei au reușit să păstreze ceva ce face parte din sufletul școlii – calitatea anilor 1960”, spune el.

Almgren este deosebit de mulțumit de modul în care noua zonă centrală cu al său acoperiș a fost reinventată, fără a schimba estetica originală a clădirii.

„Luminatorul a fost o alegere potrivită ce a generat o schimbare pozitivă. Arhitecții au încercat întotdeauna să ofere mai multă deschidere, mai multă lumină naturală și să creeze profunzime vizuală. Astfel, nu există niciun colț întunecat.” 

Hans Almgren este conștient de importanța unui mediu de învățare care să inspire. O școală profesională este întotdeauna în pericol de a fi considerată o alegere secundară, recunoaște el, și de aceea este atât de importantă.

„Este, probabil, adevărat că pregătirea profesională nu este foarte apreciată, dar vrem să fim cei mai buni în sectorul nostru. Studenții noștri sunt importanți și dorim ca ei să se bucure de un mediu cât mai plăcut. Acest lucru le afectează încrederea și dorința de a studia.”

Activitatea crește într-un mediu luminos și spațios

În interiorul clădirii, schimbarea este semnificativă. În timp ce vechea sticlă a luminatoarelor anterioare oferea o atmosferă întunecoasă, noul flux de lumină naturală a transformat în întregime mediul, generând o creștere notabilă a activității studențești.

Eva Källen, profesoară a școlii, spune:

„O școală cu respect de sine oferă studenților un sentiment de mândrie și de identitate. Și acum studenții noștri sunt mândri”, spune ea.

„Prin conceptul său general, și anume asigurarea faptului că toate nevoile sunt luate în considerare, VELUX a transformat acest lucru într-o oportunitate. Luminatoarele modulare sunt o soluție pentru care suntem încrezători și fericiți să o recomandăm”, spune Leontina Barreto, Arhitect.

Photo Credit: www.velux.com

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read