Lumina dictează amenajarea acestui apartament din Brașov

Must read

Retras din agitația orașului, acest apartament din Brașov de 110 m² se află la unul dintre etajele superioare ale complexului Tâmpa Residence. Designul interior este semnat de trei creatoare: Ana-Maria Matei, Georgiana Anita și Corina Manea.

Suprafețele vitrate generoase primesc în interiorul apartamentului o perspectivă spectaculoasă atât asupra zonei urbane a orașului, cât și asupra rezervației naturale la baza căruia se află. 

apartament din Brașov

Acest apartament din Brașov a preluat elemente naturale în conceptul designului de interior, cele mai multe dintre elemente regăsindu-se în materiale, texturi și culori.

Lumina a reprezentat un factor important al amenajării, prin crearea de scenarii diverse, fie că aducem în discuție lumina naturală sau pe cea artificială.

Planul apartamentului cuprinde un hol de intrare ce conduce către un spațiu deschis format din living, bucătărie și loc de luat masa, completat mai apoi cu 2 dormitoare și 2 băi. 

Intrarea în apartament este marcată printr-un joc de benzi LED așezate pe 3 planuri diferite, finisajul specific constând într-o pardoseala din microciment și o vopsea decorativă fină ce păstrează aceeași nuanță de gri.

Pentru a putea valorifica poziția excelentă a locuinței, apartamentului i-a fost atașată o terasă deschisă de 140 m² ce îmbrățișează cele două dormitoare și întreaga zonă open space.

Multiplele nuanțe de gri utilizate, betonul aparent și diversele scenarii de lumini reprezintă elementele de legătură ale întregului conceptul, acestea stând de altfel și la baza întregii amenajări.

apartament din Brașov
apartament din Brașov
apartament din Brașov
apartament din Brașov

Mergând către zona deschisă, numitorul comun devine betonul, regăsindu-se atât pe pereți, cât și pe tavan, acest material rece fiind echilibrat cu parchetul din lemn și canapeaua galbenă de catifea. 

apartament din Brașov
apartament din Brașov

Televizorul este ascuns privirii pe un perete negru, pentru care s-a utilizat o vopsea decorativă cu aspect lucios și texturat. Alături, a fost poziționat un panou riflat din MDF, dotat cu o bandă led laterală pentru a susține conceptul scenariilor de lumini. O placare orizontală de marmură albă susține sistemul de sonorizare, totodată conferind luminozitate zonei, cât și o bază perfectă pentru poziționarea unor elemente decorative.

apartament din Brașov
apartament din Brașov

Pentru a creea o mai mare fluiditate spațiului dintre living și bucătărie, pentru zona de dining a fost aleasă o masă rotundă din lemn, extensibilă, alături de care au fost folosite scaune tapițate în texturi fine, creându-se astfel un echilibru între elementele reci, dure, ale amenajării și cele plăcute la atingere.

Fiind un spațiu deschis, s-a optat pentru o bucătărie cât mai puțin evidentă, păstrându-se totuși o concordanță a texturilor și nuanțelor utilizate în zona de living și dining. Pentru zona verticală au fost utilizate fronturi din MDF negru mat, blatul fiind unul din  piatra naturală, cu aspect de ardezie gri antracit. Electrocasnicele au fost încorporate în mobilier pentru a se păstra o imagine cât mai curată vizual.

apartament din Brașov
apartament din Brașov

Ajungând în zona de noapte, peretele de piatră din spatele patului reprezintă piesa centrală a dormitorului matrimonial. Deși în alte circumstanțe poate da senzația unui element rece și umed, în acest caz piatra este complimentată și încălzită de lumina caldă a diferitelor tipuri de iluminat prezente în amenajare. 

apartament din Brașov
apartament din Brașov

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read