JYSK adoptă folosirea bumbacului sustenabil

Must read

Până la sfârșitul anului 2024, tot bumbacul folosit pentru produsele textile JYSK va fi obținut fie în urma reciclării, fie fabricat într-un mod sustenabil.

La JYSK, lucrăm pe mai multe fronturi pentru a reduce impactul negativ asupra mediului. Una dintre principalele noastre preocupări o reprezintă materiile prime utilizate pentru produsele noastre. 

Numeroase produse JYSK sunt fabricate din bumbac. Bumbacul este un material natural cu multe proprietăți avantajoase. Cu toate acestea, există și provocări în ceea ce privește obținerea acestei resurse, deoarece agricultura tradițională necesită cantități mari de apă și pesticide, care sunt dăunătoare mediului.

Din fericire, există și alternative sustenabile de cultivare a bumbacului.

„La JYSK, ne-am angajat să folosim cu 100% mai mult bumbac sustenabil pentru fabricarea produselor textile până la sfârșitul anului 2024. Printr-un „grad mai mare de sustenabilitate” înțelegem că bumbacul trebuie să fie organic, reciclat sau obținut prin intermediul organizației Inițiativa pentru un bumbac mai bun (BCI)”, declară Rune Jungberg Pedersen, Communications & CSR Director. 

Ce reprezintă Inițiativa pentru un bumbac mai bun?

JJYSK este membru al Inițiativei pentru un bumbac mai bun (BCI) – cea mai mare inițiativă mondială pentru obținerea bumbacului într-un mod responsabil față de natură. 

BCI sprijină fermierii de bumbac să obțină o recoltă mai sustenabilă, ce asigură mai multă productivitate. În cadrul acestui program peste două milioane de fermieri de bumbac au fost instruiți cum să reducă consumul de apă și de pesticide pentru recolta lor. Instruirea include și aspecte sociale, precum condițiile adecvate de muncă.

Bumbacul folosit pentru produsele JYSK provine, printre alte origini, și din Pakistan. În Pakistan, în sezonul recoltei de bumbac din 2018-19, pregătirea BCI a fermierilor a avut ca efect folosirea de către aceștia cu (o medie de) 15% mai puțină apă în producțiile lor, decât fermierii neimplicați în această Inițiativă. În același timp, aceștia au obținut, în medie, o productivitate cu 11% mai mare decât cea obținută de fermierii non-BCI.

Scopul BCI este de a reconfigura producția de bumbac la scară globală, astfel încât, pe termen lung, întreg bumbacul să fie produs într-un mod mai responsabil față de natură.

„Prin stabilirea unui obiectiv de aprovizionare cu bumbac sustenabil, JYSK contribuie la orientarea către o producție mai eficientă și responsabilă de bumbac. Acesta este o decizie de care suntem mândri”, afirmă Rune. 

BCI funcționează având la bază posibilitatea urmăririi și a evaluării culturilor, conform principiului numit bilanț masic. Este o modalitate de urmărire a volumului global total de bumbac certificat BCI (denumit Better Cotton), chiar dacă prelucrarea Better Cotton nu poate fi monitorizată fizic din stadiul de plantă până în cel de produs final.

Photo Credit: BCI/Khaula Jamil Location: Rahim Yar Khan, Punjab, Pakistan. 2019. Description: Farm-worker Ruksana Kausar (wife of BCI Farmer) with her tree nursery.

Alte inițiative JYSK legate de sustenabilitate:

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read