Guardian Glass introduce o soluție de umbrire, prin întunecare completă la o simplă atingere de buton

Must read

Guardian Glass a dezvoltat o nouă, rentabilă, fiabilă și integrată soluție de umbrire pentru ferestre și uși. Guardian Glass continuă cu planuri de a construi o instalație pilot în Europa pentru lansarea produsului,  estimată a avea loc la sfârșitul anului 2019. Guardian Glass prezintă noua soluție de umbrire dinamică la glasstec – SALA 10 | STAND A24 (23 – 26 octombrie 2018 – Düsseldorf, Germania).

photo: Messe Düsseldorf/ctillmann
Photo credit: Messe Düsseldorf/ctillmann

Soluția patentată este diferită față de orice alt produs de umbrire disponibil în prezent. Destinată pentru ferestre și uși rezidențiale, soluția Guardian va fi inițial disponibilă într-o versiune de umbrire totală, integrată, urmată de versiuni de control al intimității și a luminii soarelui.

Cum funcționează soluția de umbrire?

Soluția este clară, adaptabilă și complet autonomă într-un vitraj termoizolant dublu sau triplu. Fără componente mecanice, această nouă soluție de umbrire nu este supusă acelorași defecțiuni mecanice întâlnite frecvent la alte soluții integrate de rulouri. Umbrirea este activată în câteva secunde, prin trecerea unui curent de intensitate mică prin straturile conductive, creând o atracție electrostatică între suprafața super-subțire de umbrire și cea a sticlei. Cu cerințe de încărcare extrem de reduse, nu necesită alimentare electrică de la sursa principală a clădirii, ci poate fi încărcată de baterii, cu reîncărcare solară a acestora deja în curs de dezvoltare.

Umbrirea este perfectă pentru casele de acum și din viitor: poate fi activată manual, de un comutator manual, o telecomandă sau prin conectarea la tehnologiile de casă inteligentă. Prin controlul automat, umbrirea poate fi setată pentru a reacționa la schimbările de iluminare exterioară sau a condițiilor de temperatură, pentru un mediu mult mai confortabil. Umbrirea poate fi adaptată pentru a se potrivi sticlei cu forme neregulate în ferestre și uși. 

 

Sheldon Davis, Vicepreședinte Științe, Tehnologii și Inovație la Guardian Glass, comentează:

„Această soluție de la Guardian este cu adevărat inovatoare – tehnologia este atât nouă, cât și unică pe piața sticlei. Această soluție nouă de umbrire este rentabilă, comparativ cu alte soluții de umbrire integrate în sticlă, are cerințe de consum energetic foarte mici și asigură diminuarea căldurii solare, atunci când este activată. Observăm un potențial imens pentru această soluție, în special pentru ferestre rezidențiale, uși și sticla din băi și dormitoare, luminatoare și uși de acces, dar și în aplicații comerciale, de asemenea. Ce este la fel de important este faptul că soluția va permite clienților noștri să îndeplinească toate reglementările de construcție și codurile energetice pentru utilizarea sticlei.”

Davis continuă:

„Produsele alternative de întunecare, cum ar fi rulourile integrate,  soluțiile exterioare de umbrire, umbrirea pentru ferestrele de pe acoperiș și soluțiile de umbrire interioară [perdele și rulouri realizate la comandă] au costuri ridicate pentru cumpărare și instalare, sunt greu de fabricat și au reputația că se strică și nu asigură funcționalitatea pentru întunecare completă.

„Soluția noastră dinamică de umbrire permite utilizatorilor să controleze sticla, care însăși ea devine mai mult decât o barieră între utilizatori și mediul lor exterior. În schimb, aceasta le oferă capacitatea de control asupra luminii, prin apăsarea unui buton sau prin intermediul unei aplicații. Soluția noastră va crea în viitor noi oportunități pentru procesatorii de sticlă și instalatori, care vor putea lua parte la noua soluție inovatoare de umbrire, care adaugă valoare propriilor oferte de produse.”

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă cu peliculă și produse fabricate din sticlă. În cele 25 de fabrici de sticlă float din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanță pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și re-zidențiale) și aplicații din domeniul arhitectural interior, precum și produse din domeniul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuințe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de Știință și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanență să creeze produse din sticlă și soluții noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienții să vadă ce este posibil – See what’s possible®.

Vizitați www.guardianglass.com   

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read