AGC și Panasonic dezvoltă împreună o sticlă termoizolantă vidată pentru piața europeană

Must read

AGC și Panasonic au agreat să se partenerieze pentru a dezvolta o nouă sticlă termoizolantă vidată cu cea mai înaltă clasă de izolare din industrie * și care va fi vândută de anul viitor pe piața europeană. Astfel că AGC va instala o nouă linie de producție pentru a realiza noua sticlă termoizolantă vidată la fabrica sa din Belgia, iar lansarea vânzărilor pe piața europeană este programată în martie 2019. Investiția planificată pentru acest demers este de aproximativ 10 milioane de euro și va atrage 20 de noi angajați.

sticlă termoizolantă vidată

Există o nevoie și o cerință tot mai mare de ferestre performante din punct de vedere al izolării termice și fonice în Europa datorită volumului de renovări din construcțiile rezidențiale existente. Ca răspuns, AGC și Panasonic au decis să dezvolte împreună cea mai înaltă clasă de sticlă vidată din industrie pentru a fi lansată pe piața europeană. Mai exact, acest efort va combina avantajele sticlei Low-E de la AGC cu metodele avansate de procesare folosite de Panasonic în fabricarea panourilor TV cu plasmă.  Această sticlă vidată oferă performanțe termoizolante echivalente cu sticla cu cel mai mare coeficient de izolație din industrie** de numai 0,7 W/mpK, cu o grosime de aproximativ 1/4 până la 1/5, ceea ce face posibilă instalarea în cercevelele deja existente,  în cazul  înlocuirii ferestrelor.

Panasonic va oferi sprijinul necesar pentru demararea rapidă a fabricării, în timp ce AGC se va baza pe insight-urile din piața în care activează, pe rețeaua de vânzări și pe brandurile de sticlă arhitecturală deja existente, cu scopul de a implementa produsul în cât mai multe aplicații.

Profitând de avantajele concurențiale ale ambelor companii, AGC și Panasonic vor contribui la îmbunătățirea mediului de locuit din Europa, care este și cea mai mare piață din punct de vedere al cerinței de sticlă termoizolantă.

Cele două companii intenționează să se lanseze și pe piața echipamentelor frigorifice și congelatoare. De asemenea, AGC dorește să își vândă produsul în Japonia pentru a fi folosit în clădiri, inclusiv în cele rezidențiale, în timp ce Panasonic va să utiliza produsul pentru a-și extinde propria gama de produse.

 

Note:

*Coeficientul termic de transfer  pentru o singură unitate de sticlă termoizolantă vidată, cu o grosime de 6 mm este de 0,7 W / (m²K), conform cercetărilor AGC din 15 octombrie 2018

**Vitrajul triplustratificat Low-E cu inserție de argon

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read