Eficiența energetică a casei ne ajută să avem facturi mai mici la electricitate

Must read

Ne aflăm într-o perioadă importantă pentru discuții în spațiul public legate de costurile utilităților, în particular a energiei electrice și a gazelor naturale. Tensiunile pe plan extern au avut efecte și pe plan intern, nivelul crescut al inflației simțindu-se în toate dimensiunile zonei comerciale.

În acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu la nivel național pentru a afla cum vor face față românii la creșterile rapide ale costurilor de întreținere a locuinței.

  • 81% dintre români evaluează o locuință prin valoarea costurilor de întreținere
  • Pentru 54% dintre români eficiența energetică este un atribut principal al casei ideale
  • Respondenții consideră în proporție de 83% că materialele de zidărie alese în construcția locuinței favorizează menținerea căldurii în locuință

Nivelul de nemulțumire cu privire la valoarea facturilor pentru încălzire va atinge un nivel critic

Doar 31% dintre respondenți se declară mulțumiți de valoarea medie a facturii lunare pentru încălzire în iarna ce a trecut. Observăm un procent marginal mai mare în cazul românilor care locuiesc în case construite din BCA (34%). Având în vedere majorările de prețuri care se preconizează pentru iarna ce urmează, aceste cifre vor scădea și mai mult, urmând să ne confruntăm cu o stare generalizată de nemulțumire și disconfort din partea consumatorilor de servicii energetice.

Costurile de întreținere ale unei locuințe sunt aspecte importate în evaluarea acesteia

Observăm deja un nivel extrem de ridicat de îngrijorare în ceea ce privește costurile utilităților, 69% dintre români fiind îngrijorați de prețul energiei electrice, iar 64% de costurile cu gazul natural, cheltuieli pentru care se observă creșteri semnificative față de evaluarea realizată anul trecut.

Aceste cheltuieli au ajuns să fie un punct important în evaluarea unei locuințe, astfel că, după preț (86%) și calitatea materialelor de zidărie folosite (81%), costurile de întreținere (81%) sunt al treilea atribut ca importanță atunci când consumatorii apreciază valoarea unei locuințe.

Creșterea eficienței energetice a locuințelor va fi o prioritate pentru românii care vor facturi mai mici

Românii își doresc locuințe eficiente din punct de vedere energetic, 54% dintre aceștia considerând eficiența energetică unul dintre atributele principale ale casei ideale.

Eficiența energetică este strâns legată de calitatea construcției unei locuințe, deoarece folosind materiale și accesorii cu un scor de eficiență mare, se vor reduce din costurile de întreținere pe termen lung, acestea fiind o investiție înțeleaptă. Acest aspect se reflectă și în percepțiile românilor, 83% dintre aceștia considerând că materialele de zidărie utilizate în construcția locuinței favorizează menținerea căldurii în locuință.

Și, pentru ca investiția în aceste materiale să își îndeplinească obiectivele, acestea trebuie să scadă costurile pe termen lung. 75% dintre respondenți consideră că modernitatea îi ajută să economisească, prin urmare, vor alege materiale de zidărie inovatoare, al căror scop prin fabricare este să îi ajute în creșterea confortului și reducerea costurilor  în cadrul locuinței.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development. Cu o expertiză în peste 20 de industrii, Reveal Marketing Research crede că cercetarea de piață reprezintă baza deciziilor corecte și a poziționării brandurilor. Soluțiile calitative și cantitative ajută de 14 ani companii din România și Europa.

Metodologie: Studiul Reveal Marketing Research s-a desfășurat online în perioada 17-26.05.2022 pe un eşantion reprezentativ pentru universul persoanelor cu vârsta 18+, utilizatori de internet. Mărimea eșantionului a fost de 1269 respondenți + 505 respondenti persoane care lucrează în domeniul construcţiilor, iar eroarea maximă de eșantionare pentru targetul general este +/-2,8% la un nivel de încredere de 95%.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read