De la decorul de Crăciun la cel de iarnă. O atmosferă caldă și plăcută în interiorul casei și al vostru.

Must read

Îți vine să crezi că, oficial, Crăciunul s-a încheiat? Cu toții am mâncat o mulțime de mâncăruri delicioase, am stat în familie, în pijamele asortate și acum, parcă locuințele noastre par brusc prea liniștite, prea obișnuite. Odată ce musafirii pleacă acasă, decorațiunile și magia sezonului de sărbători dispar. Acele lucruri care ne-au adus atâta entuziasm acum câteva zile, dar care acum, fără ele, ne indică sfârșitul sezonului de sărbători. Această perioadă a anului, în care există o pauză lungă între emoția Crăciunului și o primăvară care încă se simte atât de departe, este întotdeauna cam dificilă. Decoruri minunate ne-au umplut casa pe tot parcursul sezonului de sărbători, dar cum trecem de la decorul de Crăciun la cel de iarnă 

Există câteva modalități prin care putem aduce acea căldură înapoi în casa noastră, chiar și după terminarea sărbătorilor. Vă împărtășim câteva sfaturi despre cum puteți îmbrățișa această perioadă a anului.

De la decorul de Crăciun la cel de iarnă

Decorul de iarnă poate fi cu adevărat frumos, fără să se învârtă în jurul unei teme de Crăciun.

Doar pentru că sărbătorile s-au încheiat nu înseamnă că și iarna. De fapt, cele mai reci zile nu au venit încă. Este un moment mai bun ca niciodată să îmbrățișezi atmosfera, făcându-ți casa cât mai confortabilă posibil. Lasă o pătură în fiecare cameră, aprinde lumânări, șemineul, aprovizionează-te cu băuturi calde, gătește o masă reconfortantă și poartă perechea ta preferată de pijamale și papuci. Nu putem opri iarna să nu se întâmple, dar cel puțin putem profita la maximum de ea!

Pasul 1 – Curățenia de iarnă

Uneori, tot acel decor de sărăbători din casă se poate simți copleșitor, așa că suntem pro pentru o mică „curățenie de iarnă”. Primul pas în trecerea la decorul de iarnă este strângem orice decor de Crăciun: mini brazi, ornamente, coronițe de Crăciun etc. Cu siguranță vă veți simți mai bine cu mai puține lucruri.

Pasul 2 – Scoate roșul din casă

Roșul e asociat cu sărbătorile de Crăciun, așa că îndepărtați orice urmă de roșu și înlocuiți-l cu nuanțe mai neutre, mai calde.

Obiecte precum  conuri de pin, sticlă, lemn de mesteacăn, verdeață, crenguțe, lumânări etc. sunt exemple perfecte un decor de iarnă care pot fi lăsate mult după Crăciun. În loc să vă simțiți triști că renunțați la decorul de Crăciun, priviți-l ca pe o ocazie de a oferi casei o nouă înfățișare frumoasă de iarnă!

Pasul 3 – Decor cu încărcătură sentimentală

Acum, când bradul și decorațiunile de Crăciun sunt din nou duse la depozitare (sau poate încă nu), casa se poate simți puțin goală. Deci, ce facem cu acele spații goale în care erau decorurile drăguțe de Crăciun și lumini strălucitoare? Una dintre cele mai bune modalități de a le înlocui este cu obiecte care să aibă o însemnătate sentimentală. Poate un cadou de la un prieten, o pictură realizată de o persoanî dragă, o fotografie înrămată cu întreaga familie sau un obiect care aparținea cuiva important pentru tine. 

Pasul 4 – Lasă bradul gol

Acest sfat este pentru aceia dintre voi care iubesc cu adevărat bradul de Crăciun și urăsc sentimentul de goliciune care apare adesea după ce îl dați jos. Dacă doriți să păstrați-l puțin mai mult, dar nu doriți aspectul de Crăciun, eliminați toate ornamentele și luminile. Există ceva atât de rustic și de frumos la un brad gol și poate funcționa în săptămânile de după Crăciun. 

Pasul 5  – Cozyness (căldură și confort)

Texturile bogate precum lemnul, catifeaua, lâna și blana artificială aduc întotdeauna atât de multă căldură și confort. Când vine vorba de texturi, cu cât mai multe, cu atât mai bine! Covoare, pături, perne, lămpi, decorațiuni de perete, tablouri – aduceți toate obiectele confortabile pentru a crea o atmosferă caldă și plăcută în interiorul casei și al vostru.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read