Sustenabilitatea și natura în centrul tendințelor de design interior în 2021

Must read

Tendințele de design interior în 2021 vor fi, fără îndoială, profund influențate de actuala pandemie globală. Atitudinea populației față de casele lor s-a schimbat în 2020 și unele dintre tendințele pe care le vom vedea în 2021 vor reflecta acest lucru. De la crearea unui loc confortabil, de relaxare, cu perne moi, până la birouri practice la domiciliu și grădini pentru orice anotimp. Camerele vor fi proiectate să fie multifuncționale, cu accent pe utilizarea mixtă a spațiilor în plan deschis. Elementele expuse, atât în interior, cât și în exterior, vor fi și ele la modă. Spații curate cu design tactil și elemente vizuale care evocă un sentiment de nostalgie și personalizare. Utilizarea elementelor naturale precum verdeață, răchită, ratan, bumbac, trestie va fi în continuare extrem de importante în stilul și decorul de interior. Vom căuta în culorile vopselelor de pereți un efect calmant, răcoritor, aproape hrănitor, în 2021. Designul în ansamblu se va concentra pe crearea unor ”sanctuare” care să invite la relaxare și confort.

Previziunile arhitecților în ceea ce privește tendințele de design interior în 2021 spun că vom continua să vedem o creștere a utilizării materialelor naturale și o concentrare sporită asupra durabilității în industria interioarelor. Refolosirea și să recondiționarea mobilierului existent, obiecte second-hand mai degrabă decât mobilier nou. Sticla și lemnul sunt încă elemente de design populare și vom începe să vedem mai multe elemente „artizanale”.

Reciclarea și sustenabilitatea vor fi și mai prezente în 2021, dar și în anii următori. Oamenii își reduc amprenta de carbon și mulți dintre noi practicăm deja o viață mai responsabilă.Indiferent dacă este vorba de minimalism, folosind materiale reciclate sau doar încercând să fim mai eficienți din punct de vedere energetic. Vom vedea mai mulți producători de mobilă îmbrățișând materiale reciclate precum plasticul, lemnul recuperat etc. În plus, piesele de epocă în interior nu numai că spun o poveste și ceva mai mult decât un obiect nou scos dintr-o cutie, dar ajută și la salvarea planetei.

Tendințele de design interior în 2021: sustenabilitate, design biofilic și ”mindful”

Sunt trei tendințe de design interior care vor fi pe agenda acestui an. Design durabil, biofilic și mindful, adică mai atent și conștient. Cum se traduc aceste tendințe în ceea ce privește designul interior? Pentru început, paletele de culori care vor induce către calm și relaxare, materiale mai naturale și multă verdeață. Minimalismul mai cald, blând, va câștiga un impuls mai mare, precum și o abordare decorativă mai durabilă și mai atentă. În cele din urmă, pe termen lung, aceste trei tendințe vor conduce la redefinirea modului în care oamenii își percep habitatul natural. Unul mai aproape de natură, sau chiar o parte în natură, dar protejat de orice pericol extern.

Sustenabilitatea și natura continuă să fie influențele cheie ale designului. Dacă 2020 ne-a învățat ceva, este că trebuie să respectăm natura! Natura și exteriorul au fost esențiale pentru bunăstarea oamenilor, așa că nu este o surpriză că, după ce ne-am limitat la casele noastre, să vedem aceste influențe. Acest lucru a dus chiar la apariția și creșterea designului pentru „balconul de iarnă”, astfel încât aducerea interiorului spre exterior și invers să poată fi savurată în orice anotimp.

Vom vedea materiale naturale și durabile cu gama lor de culori și texturi folosite în forme mai moderne. Mixul de piese de epocă susține tendințele de sustenabilitate în mijlocul unei culturi care aruncă constant. Utilizarea unui amestec de mobilier vintage și antic poate crea un aspect atemporal care poate evolua odată cu locuitorii săi, permițându-le în același timp să-și exprime propria personalitate și stil, de la rustic modern până la eclectic. Paleta de culori este inspirată de bogatele culori pământești, cum ar fi verde măslin cald, rugină și pigmenți naturali.

Check list în design-ul interior în 2021:

  • Albul 100% este înlocuit de o paletă de culori calde, neutre, variind de la alb murdar la nisip, de la bej la maro.
  • Utilizarea materialelor naturale precum lemnul, pielea naturală, ceramica, marmura și țesăturile naturale
  • Prezența mai mică a mobilierului și decorațiunilor
  • Fiecare articol este ales cu grijă pentru a fi „pentru totdeauna”, precum designul atemporal, piesele lucrate manual și obiectele fine de artă.
  • Suprafețele lucioase sunt înlocuite de texturi 
  • Formele sculpturale și referințele la formele primitive și ancestrale sunt, de asemenea, o parte importantă a acestor tendințe.
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

- Publicitate -

Must read